6. heinäkuuta 2010

Tänään tuli meillekin helle. Mutta niin vain työnteko jatkuu :)


Etupihan kiveyksen kivien väleihin hinkkasin koko aamupäivän hiekkaa. Että osaakin olla ärsyttävää hommaa, kun ei se tahdo mennä sinne väliin. Sitten mies tuli kotiin ja alkoi täyttämään kiveyksen reunaan multaa. Oikeestaan tuo on ilmaista täyttömaata, joka saatiin kaverilta (kokonainen kuorma-autolasti), mutta tavara on ihan hyvää kunhan siitä kivet ja risut sun muut poistaa.


Uusin lisäksi tuon reunan, joka eilen tuli tehtyä tuollaiseksi kokoajan hammastaen porrastetutuksi (alakuvassa oikealla). Mutta en tykännyt siitä joten siitä tuli sitten tuollainen osittain porrastava ja osittain suoraan kulkeva (alakuvassa vasemmalla).


Napapiirin betonitehtaalle palautettiin lavat joista saatiin vitonen takaisin (per lava, yksi lava maksaa ostettaessa 10 euroa). Näillä ostettiin kokeeksi noita reunakiviä ja nehän oli ihan hyviä. Niitä kolme ostettiin ja ne asettelin tuohon kiveyksen päätyyn ennen sorakäytävää. Mio jo ehti aamulla kompastua "kynnykseen" ennen kuin luiska oli paikoillaan. Siisti lopputulos. Yksi kivi on puoli metrinen ja maksaa 5 euroa.

Etupiha alkaa olla siedettävän näköinen jo. Eilen piipahdettiin tuossa viereisessä lähimetikössä eli kaupungin puistossa, mitä ei kyllä puistomaisesti hoidetta. Se taitaa olla taajamametsää. Mutta siellä kasvaa hurjasti pihlajan alkuja, joista jo neljä siirrettiin tuohon etupihan rajalle riviin. Väliin jäi noin 3 metriä eli kasvaessaan nämä on melko tiiviisti latvuksesta. Mutta tarkoitus onkin saada näköestettä. Tuosta kulkee epävirallinen polku meidän edestä ja hieman yksityisyyttä haluttaisiin.

Talon vieruskivetystäkin jatkoin taas, puolivälissä mennään.


Mutta kun ottaa muutaman askeleen taaksepäin tiealueelle, paljastuu meidän autotallin toinen seinusta ja toinen tontin raja. Kaikissa kuvissa tämän keskeneräisyyden on rajannut nätisti pois. Tälle tehdään luultavasti ensi kesänä vasta jotain. Toiveena olisi roskakatos, kiveystä peräkärryllä, pyykinkuivausteline+mattoteline (mieluusti yhtenäinen) ja pensasaitaa..

3 kommenttia:

 1. No hyvänen aika kyllä riittää rojektia.Kuin olet raaskinut jättää edellisen talon kun just saanu pihan eloon ja aloittaa taas kaiken alusta?Ei voi muutakun ihailla jaksamista,minä uuvuin jo kuvien katsomisesta.
  Paljon voimia ja pitkää pinnaa rakentamisen keskelle:)
  Muista hieman nautiskella pelkästä olemisesta kesässä.
  Henrietta

  VastaaPoista
 2. Hei täällähän on kivetystä tullut kerrassaan komeasti. Jihuu kohta pääset istutuspuuhiin ja puutarha rupeaa muotoutumaan

  VastaaPoista
 3. Henrietta: Kiitos visiitistä :)
  En kyllä ymmärrä itse itseänikään, kun äskettäin pyöräilin vanhan talon ohi :( mutta uutta kohti >
  Ja en varmaan osaa nautiskella kun näkee ympärillä kaiken keskeneräisyyden..

  Jori: Juups, ei vielä ihan vedä vertoja sinun puutarhallesi! ;)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!