1. elokuuta 2010

Ihana ihana ilma ollut tänään!

Eilen piti olla hellettä. Kuuma oli, mutta aurinkoa ei näkynyt kun Venäjän metsäpalojen savut ylsi tänne Rovaniemelle asti.

Tänään innostuin reunustamaan autotallin takaseinustankin kivillä, kun noita tulee esille koko ajan. Siitä tuli sievä. Käytävä vielä "pinnoitettiin" tuolla 0-8 soralla, sade saa hoitaa tamppaamisen. Nyt on kunnossa polku ensi kesänä pyykinkuivaustelineelle. Sitä ei siis tänä kesänä vielä laitettu paikoilleen kun tuo autotallin seinusta (naapuria vastaan) on vielä vähän hämärän peitossa. Täytyy vähän makustella sitä vielä :)

Pyykinkuivausteline/matontamppausteline tulisi siis tuossa nurkan takana näkyvälle hiekkapinnalle, johon on haaveissa laittaa esim. ruohokiveä.

Sain kaivettua ulkovalojenkin johdon maahan. Pari päivää sitten kaivelin sen tuohon takapihan kukkapenkkiin, merkitsin jopa kattotiilien paloilla johdon sijainnin. Johtohan jäi sitten kerälle maahan. Meidän turhan innokas apulainen (3vee) päätti sitten kiskaista johdon pois maan alta, ei se sinne kuulu, tuumi hän..


No, nyt johto luikertelee ympäri talon (lähes). Se loppui kesken. Sain kaivettua sen hiekkakäytävän alla tulevalle puuvarastolle (saunarakennukselle), tarkoituksena saada rakennuksen seinään ulkovalo ja siitä edelleen leikkipaikan toiselle tulevalle ulkopylväsvalolle. Siihen se loppui. Vielä toinen leikkipaikan ulkovalaisin tarvitsee johtoa ja luultavasti etupihan yksi valaisin. En vain tiedä mimmoiset lamput nyt on sitten tulossa. Odotan kohta avautuvaa Kodin Terraa, josko sielläkin olisi vaihtoehtoja K-raudan lisäksi..

Ongelmakohdaksi on muodostunut tämä rakennuksen "kuollut kulma". Kulma sijaitsee takaterassin ja talon muodostamassa L-kulmauksessa, johon paistaa aurinko vasta iltasella (kuten alakuvassa). Siinä on kulmassa tuollaiset kapeat, korkeat ikkunat molemmin puolin kulmaa. Tästä matka vasemmalle jatkuu siis kulkukäytävään autokatokseen ja tulevalle pyykinkuivaustelineelle. 


Ajattelimme miehen kanssa joko jatkaa terassia ja terassiin voisi tehdä upotettun istutusaltaan. Terassi tulisi kolmiomaisesti ulottuen tuohon käytävään. Tai sitten muurikivistä tehty istutusallas. Tällöin allas pitäisi kauttaaltaan muurikivellä ympyröidä eli siis seinänkin puolelta. Tähän laitettaisiin esim. tuiviota ja muuta mikä menee kuivassa ja pimeässä. Mutta onneksi tällekin on aikaa miettiä talven yli.

Muuten meillä alkaa puutarha olla melko lailla hyvällä mallilla, ottaen huomioon että kaiken ollaan tehty tänä kesänä. Ensi kesälle jää autotallin sivustan kunnostus ja tulevan kasvimaan teko (ainakin ;) )..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!