2. kesäkuuta 2011

Iltaa työleiriltä.

Kasvihuoneessa on uudet kalusteet. Pieni pyöreä pöytä ja kaksi tuolia. Ihanat istua ja minusta sopii hyvin huoneeseen ja vie pienen tilan.

Huoneessa on amppelitomaatti lattialla, pöydällä dahlia ja basilika sekä timjami.
Amppelitomskun vieressä on kaksi mansikkaa, jotka kaivoin ylös kukkapenkistä ja pistin ruukkuun. Kun sitä kasvimaata ei vielä ole, visiot on jo..


Lisäksi kasvihuoneessa on äitienpäiväruusu, mikä sai kaveriksi lumihiutaleen.


Tarkkasilmäiset saattoi hoksata ylläolevista kuvista kasvihuoneen takana näkyvän lähimaiseman. Tosi multainen sellainen!

Kappas! Meillä on istutusalue laajentunut vaan entisestään ihan naapurin rajaan asti kiinni.


Isossa istutusalueessa on kohta kukassa kielot.


Isältä saatu vaahteranalku sinnikkäästi yrittää kasvaa, mutta huomaa lumipeitteen vaikutuksen. Kärki näyttää melko kuolleelta. Mielenkiintoisena jään seuraamaan tämän kasvua seuraavina vuosina.


Kasvihuoneen toinenkin laita sai multaa viereensä. Tähänkin tulisi jotain perennaa ja pensasta. Kasvihuoneen viereen soralle olen haaveilemassa ensi tai tulevina kesinä pyöreää ympyräladonta-kiveystä. Tämä multa-alue erottaa sitten pikkuisen kasvihuoneen kiveysalueesta.


Ohhoh! Mitäs ne on nyt mennyt tekemään?


Mehän päätettiin sitten poistaa nurmikko kokonaan kasvihuoneen taustan ja naapurin rajan välistä. Poistettiin siis nurmikko, tai ei ihan poistettu. Minä ladoin vieriviereen Lapin Kansa -sanomalehtiä ja mies kippasi multaa ja soraa päälle, sitten sekoittelin ne haralla sopivasti ja lopuksi tasoitin. TÄHÄN alueeseen on tulossa ainakin pari rungollista pihlajaa ja paljon pensaita. Haaveissa että joskus tässä on tosi tiivis ja muhkea pensasvyöhyke, kerroksellinen sellainen.


Ja tässä vielä vertailukuvaa vielä miltä se aamulla näytti.


Eipä tuo urakointi tuohon loppunut. Autotallin pääty oli/on sitten vuorossa. Näin me ollaan sitten kierretty koko talo ympäri, kun aloitettiin lasten leikkipaikalta viime vuonna talon toiselta puolen.

Harasin soraa tasaiseksi ja maanpinta nousi tässä melkoisesti aikaisemmasta. Varmaan kiveyksen kanssa noin 12cm. Aluksi tässä oli soraa kapeammalla alueella ja tontin reunassa olevan pensasaidan vieressä noin metrin kaistale multa-aluetta, ajatuksena että siihen oltaisiin kylvetty nurmikko. Mutta päätettiin poistaa se joten näin multa saatiin uuteen kohteeseen käyttööän (kasvihuoneen tausta).


Autotallin pääty on aika pitkä, joten jaoin sen kahtia ja väliin tehdään pikkuinen muurikiveyksellä varustettu istutusalue.


Iloksi huomasin siinä haratessa, että vastaistutettu pensasaita alkaa näyttää vihreältä (kiitos vesisateiden).


Sitten se latominen aloitettiin. Oli aika työlästä. Kivet kun ostettiin tutulta hyvällä hinnalla, mutta tietysti monta vuotta vanhat kivet on täynnä sammalta ja multaa, joten niiden puhdistamisessa meni aikaa.


Näin sotkuista hommaa. Juuriharjalle oli töitä.


Tähän alueeseen tulee siis mun ns. talouspiha eli pyykinkuivaus- ja matontamppaustelineet. Kivakin että joskus nuo isotuomipihlajan aitataimet on sen 2-3m korkeita, niin pyykit ei näy tielle asti.


Tästä näkee sen muurikiveyksen ajatuksen. Punainen muurikivi on löytö tontilta, tosin punaista me ei tarvita. Mutta tuo multa-alue ympyröidään varmaankin samanlaisella harmaalla kivellä.


Ja ettei tämä blogi maistuisi ihan kivelle ja mullalle, kiersin illalla puutarhassa, jossa pitäisi muuten kitkeä kaikki paikat taas..

Etupihan pihlajan alla on kasvamassa helmililjat.


Sieltä ne sinnikkäästi tulee. Tämä on pohjoisen puoli, joten siitäkin syystä aika hidasta on kasvu.


Keltainen tulppaani oli kauniisti auki päivällä, mutta tietty se illalla oli suppuun mennyt. Täytyy yrittää huomenna pongata se paremmin. Ihmeellisesti muut kaverit on vielä noin pikkuisia.


Viime kesänähän sain puutarhatapaamisessa huiskunauhuksia ja keväällä jo mietin että missä ne oikein luuraa. No, tässä niitä nyt kasvaa ja oikeassa kasvien antaja oli kun sanoi, että ensi kesänä mulla on melkoinen pöheikkö tätä. Hurjasti ovat levinneet.


Nää sipulikasvit on vieläkin mulle mysteerejä :)


Pikkuiset lemmikit alkaa kukintansa ja nämä tulppaanit kohta myös.


Nämä kukat kasvaa leikkipaikan perennapenkissä jossa on vielä (myös) hurjasti aukkopaikkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!