7. kesäkuuta 2011

Tulppaaneja kukassa

Kiveys on nyt tällä mallilla. Kivet loppui.


Etupihallahan on käytetty Napapiirin Betonin Ratamo-kiveä ja sivustalla S-kiveä, Uni-kiveä tai Siro-kiveä (rakkaalla lapsella on monta nimeä, no, ei kyllä koske tätä kiveä). Ja nyt sitten näiden kivien yhdistäminen aiheuttaa pientä päänvaivaa..


Tarkoitus on siis lisätä etupihan kiveystä vielä tuohon olevan kiveyksen reunaan noin 2,5 metrin leveydeltä. Tähän tulisi ikäänkuin vieraille autopaikka.

Kasvihuoneeseen viritin pari verhoa. Hieman näkösuojaa. 
Takametsästä siirrettiin pari pihlajaa tänään multa-alueelle. Toinen kasvaa nyt alakuvassa sinisen kastelukannun vieressä ja toinen kasvihuoneen takana, mustan lapion vieressä.


Mun suosikkikasvi on kukassa! Tämän siirsin viime kesänä entiseltä pihalta uuteen kotiinsa. 
Tarhakylmänkukka - Pulsatilla vulgaris.


Nämä on luultavasti valkoisia liljatulppaaneja "White Triumphator". No, ei ihan valkoisilta näytä, jos tuo väri ei tuosta vaihdu. Joukossa on yksi valkoinen :/ Mutta kauniita ja korkeita silti ovat!


Vaahteran alku kasvattaa innolla lehtiä. Hassun näköinen pikkutaimi :) Eipä ole juurikaan korkeampi kuin takanaan olevat keltapäivänliljat.


Leikkipaikan penkissäkin kukkii.
Kerrottu pinkki tulppaani "Angelique".Tässä tämä keltainen tulppaani. On vaan jo kohta lakastumaan päin. Kavereista ei vielä tietoakaan. Tämä yksilö on vienyt kaikkien kasvuhormonit mennessään.
Keltainen tulppaani "Golden Apeldoorn"Kuka ostaisi mulle täytettä näihin penkkeihin?


Pihakalusteet on öljytty. Öljyhän oli sitä "Piki"-väristä. Samalla öljysin taustalla näkyvät heinäseipäätkin uudelleen. Osa on jätetty alkuperäiseen asuunsa.


Huomenna sitten varmaan maalataan puuvaraston takaseinä.

1 kommentti:

  1. Onpas teillä tapahtunut paljon sitten viime näkemän! Hieno kasvihuone, komea kivetys ja kauniita kukkia, todellakin.

    Kiva, että käytätte paikallista kivivalmistajaa, sitä paikallisuutta kun pitäisi muistaa tukea niissä valinnoissa, missä se on mahdollista...

    Ja tuo tarhakylmänkukka näyttää ihanalta "karvaisine" terälehden taustoineen, kiinnostava kasvi.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!