5. heinäkuuta 2011

Kiveys ja kivet

Illan päätteeksi ladottiin vielä miehen kera 10 neliötä pihakiveä paikoilleen. Ei paljon missään näy se 10 neliötä. Tuossa se kummiskin on, auton vieressä. Vielä jäi puuttumaan ainakin toiset 10 neliötä ja sen lisäksi liittymän 10+ neliötä. Ne tehdään elokuussa.Mä ahkeroin tänään ja maalasin autotalli-varasto-autokatos-kompleksin etu- ja takaseinät toistamiseen tumman harmaalla (RAL 7021) ja voi että olen tyytyväinen. Sivuseinä naapuriin päin maalataan sitten myöhemmin, varmaan elokuussa. Nyt ei enää jaksa kiikkua tikkailla. Se käy jaloille.


Kiveä meillä siis riittää.
Sillä olen tehnyt polkuja ja reunustanut istutusalueita. 
Teinkin vähän jatkoa kivireunukselle, joten otin vähän kuvia sen tekovaiheista (pitäisi enemmän muistaa kuvata vaiheitakin..)


Valitse isoimmat kivet mitkä löydät (en toki tarkoita, mitään syliinmahtumattomia kiviä sentäs)


Kaiva hieman kuoppaa, asettele kivet kuoppaan.


Peitä kiviä joko mullalla, soralla tai hiekalla.


Etsi nyt ne pienimmät kivet, ihan pikkuisetkin kelpaa :)


ja ripottele niitä isojen kivien päälle.


Noin. Valmista.


Mulla on toki kivireunuksen lisäksi käytetty kattotiilireunusta. Eli olen vasaroinut rikki jo rikki menneitä kattotiiliä ja asetellut niitä istutusalueen reunaan. Tästäkin sai tosi kivan näköisen reunuksen.


Meillä alkaa kukkia palavarakkaus. Pioni vaan odotuttaa itseään. Taatusti kukkii kun ollaan lomalla.

1 kommentti:

  1. Tulin piipahtamaan blogiisi ja täällä näyttää jotenkin tutulta: uusi rakennus, pihassa kiviröykkiöitä ja jopa samanlainen peräkärry (jolle on ollut runsaasti käyttöä viime aikoina)!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!