4. syyskuuta 2011

Syyskuun alkua

Puuvaraston ovet mies teki tänä viikonloppuna ja lopulta vielä maalattiin ne molemmin puolin, kumminkin niitä auki paljon pidetään, niin ovat vähän siedettävämmän näköiset maalattuina kuin raakalaudalla.Oviin laitetaan vielä hakaset ja pikkuiset porrasaskelmat olisi tehtävä ja joskus tähän vielä haluaisin betonikiveyksen. Pitkiä tikkaita säilytetään takasivulla koukuissa, ne ei näy tuolta juuri minnekään.


Puuvaraston vieressä on pikkuisempi tila ruohonleikkurille sun muulle. Sinne mies teki ylimääräisen tason/hyllyn, jonne saadaan vähän puutarhakalusteita talvisäilöön. Aurinko tuolit sinne on jo menneet majailemaan. Pohjana on vanha vanerilevy. Näin meillä käytetään pikkuhiljaa kaikki hyödyksi mitä tontilta vielä löytyy.


Oven viereen seinustalle tehdään vielä vaikka parikin pikkuhyllyä, johon saapi sitten öljykanisterit ja lannoitteet sun muut, pois pikkuväen käsistä.
Meillä on viime viikolla avartunut maisema takapihalle päin. Alla kuva heinäkuulta ja ruohonleikkaajien takana näkyy meidän metsikkö (kaupungin puistokaistale) ja sen takana pyörätie, jota ei havaitse kuin silloin kun siinä on kulkijoita (aika harvoin) ja taas pyörätien toisella puolen jatkuu tiheä metsikkö.


Vaan eipä jatku tiheä metsikkö enää. Meillä on näkymä melkein taivaanrantaan. No, ei ihan mutta metsikkö pyörätien toiselta puolen on kaadettu ja alueella aletaan rakentaa rivitaloja. Taustalla näkyy omakotitaloja, joita ei meille ole aiemmin näkynytkään.


Puuvaraston takana on vielä yksi lautakasa, joka pyritään tuhoamaan ensi kesänä. Samalla saa sitten siirrettyä nämä villivadelmat kasvimaan puolelle.


Kasvimaasta on tehty Kanin puutarha. 
Meidän nelivuotias on innokas NallePuh-elokuvien seuraaja ja toistelee filmien vuorosanoja puutarhassaan.Ei tämä kyllä kovin porkkanapenkiltä näytä, lähinnä kompostilta.. hmph...Kasvihuoneessa on kohta edessä talvikuntoon laitto. Tomaatissa kypsyy viimeiset tomaatit, niitä on tullut aivan mielettömästi nyt loppukesästä.


Valkokukkainen kuunliljani.Ensi kesän projektille, uudelle terassille, löysin ihanat tuolit, joihin ihastuin eikä näitä saanutkaan enää Ikeasta. Sattumalta pongasin nämä Facebookin myyntipalstalta ja ne sai heti kodin meiltä. 3 kipaletta näitä on jo valmiina. Valkoinen pöytä sitten kaveriksi :)


Mulla onni lykästi ja voitin ekan kerran arvonnassa :)
Marian koti ja puutarha arpoi kivoja Ramsignin numerokylttejä.

3 kommenttia:

 1. Jonkinlainen pieni varasto olisikin hyvä, mutta nyt pärjättävä sillä varastolla joka on käytettävissä. Onneksi päästiin viikonvaihteessa pihan tekemisen alkuun. Vähän helpotti! Värikästä syksyn alkua!

  VastaaPoista
 2. Kanin puutarha on todella sympaattinen! Kiva kyltti myös, ei ole suunnitteluomena kauas puusta pudonnut :)

  Meilläkin tomaatit intoutuivat vasta loppukesällä, toivotaan että kelejä riittää vielä viikoksi, pariksi, niin saadaan raakileet punaisiksi asti. Avomaalla joutuvat raukat asumaan...

  VastaaPoista
 3. Hienoa Vilma, että pääsitte tekin pihan tekemisen makuun :) Innolla ootetaan ensi kesää sitten :)

  Geranium: Kyltin muuten väsäsi mies, ihan oma-aloitteellisesti ;) :D
  Tomaatit kannattaa tuoda sisälle, jos tuntuu kylmenevän liikaa ilma. Ne kypsyy vaikka olisivat vihreitä :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!