20. toukokuuta 2012

Viikonlopun touhuja

Pitkä kuvapäivitys edessä.

Mies alkoi poistamaan nurmikkoa sitten uuden terassin alta. Noin 20 cm syvyydeltä ja allahan on sitten rakennusajan hiekka.


Lauantaina osallistuin Naisten 10. kävellen ja hölkäten. Kympin jälkeen sain siistittyä kasvimaan ja lisäsin toiseen laatikkoon kaksi 50litran puutarhamultasäkkiä.


Innostuin sitten kaivamaan näille autonrenkaillekin tilaa. Tässä oli aika iso multakasa, jonka siirsin sivuun. laitoin renkaan paikoilleen ja lappasin takaisin sisälle multaa. Toinen rengas päälle ja lisää multaa sisälle.


Ylimpään renkaaseen laitan tuota kaupan parempaa puutarhamultaa. Vielä on mietinnässä mitä tähän istutan, ehkä muutaman kesäkukan ja yrtin.


Naisten kympin aikaan mies oli poistanut koko nurmen noin 20 neliön alueelta sekä pikkukivet talon reunasta.


Nyt ne multakasat odottaa hajottamistaan entuudestaan aika sotkuisella kasvimaan reunalla. Mutta tähän on jo olemassa suunnitelmat, kunhan saadaan terassi tehtyä :)


Laitettiin vielä varmuudella maanpeittokangasta terassin alle.


Viime kesänä ostin Kekkilän pyöreitä askelkiviä. Niistä sommiteltiin jo tulevaa kulkureittiä uudelta terassilta takapihalle.


Nämähän upotetaan nurmikkoon. Vähän jo mielessä käy ajatus josko sitten joskus poistaa tästäkin nurmikon ja tilalle soraa, jossa askelkivet on ja polun toiselle puolelle pensasryhmää :)


Myös etupihalta uudelle terassille tehdään samainen askelpolku. Kiviä täytyy vielä ostaa noin 6kpl. Tästä kohdasta ajattelin poistaa nurmialueen ja laittaa soraa tai koristekiveä, samalla laajentaisin istutusaluettakin.


Pilvikirsikka kukkii kohta. Tämä taitaa olla ainoita puita, joihin jänikset eivät koske! Ja lisäksi kaunis ja nopeakasvuinen.


Puutarhurin kalkki oli vain vajaa 6€ Terrassa. Tämähän on sitä kaameeta pölisevää kalkkia, sellainen rakeinen kalkki on paljon parempaa levittää. Mutta sattui nyt olemaan suht. edullinen ja pikkusateen myötä hyvä levitysaika juuri nyt.


Kasvihuoneessa on jo kesäkukkia odottamassa. Nämä pelargoniat oli Terrassa myös 5kpl 10 eurolla. Ja oli tänään rullakot melkein tyhjiä jo.


Kokeeksi toin kasvihuoneeseen itsekasvattamani päivänsinen, josko se jaksaisi taistella yön kylmyyttä vastaan.


Tytön kanssa kylvettiin tänään porkkanaa, hernettä ja retiisiä. Raparperin ostin Terrasta ja ruohosipuli on jo viime kesänä istutettu.


Tuleva terassi sekä takapihan terassi pitää vielä käsitellä. Molemmat on tehty siitä halvimmasta kestopuusta, enkä tykkää yhtään niiden väristä. Ostettiin tälläistä valmiiksi sävytettyä terassiöljyä. Kelonharmaa tulee lattioille ja musta kalusteille.

1 kommentti:

  1. Vai olet saanut pilvikirsikan menestymään, onko kärsinyt mitenkään talvista? ja vielä jänisvapaa, pitääpä alkaa katselemaan jos löytäisin jostakin.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!