15. kesäkuuta 2012

Muurikivet haettuna

Kävin töiden jälkeen pyörähtämässä yhdellä kaupungin leikkipuistoista. Tätä peruskunnostetaan tänä kesänä ja se valmistuu lokakuussa. Siksikin tämä kiinnostaa, kun olen suunnitellut sen :)


Alueelle oli istutettu jo koivut ja pensaat. Leikkivälineiden turva-alueet oli kaivettu vaadittuun syvyyteen ja osassa oli suodatinkangas ja turvasoraa jo.


Puistossa on isohko pelikenttä, joka näkyy taustalla. Pelikentän erottaa leikkialueesta metalliverkkoaita. Alakuvassa näkyy ns. pienten aluetta. Isompien välineistö tulee hieman erilleen. Uutuutena tälle leikkipuistolle tulee Lappsetin kiipeilyseinä.


Kotipihassa on taas uusia kukkijoita ja pilvikirsikka kukkii täysin oksin. Takapihan pilvikirsikka vasta aloittelee kukintaansa.


Ihastuttava tulppaani on auennut!
On se vain kaunis.
Kyseinen yksilö on liljatulppaani Ballade.


Etupihan pihlajan alla kukkii uskollisesti jo toista vuotta helmihyasintit. Metsästä pihlajan mukana seurannut mesimarja kukkii myös.


Toisen pihlajan juurella myös mesimarjat ja suo-orvokki.


Uusitussa kukkapenkissä tulikellukka aloittamassa kukintaa. Näitä jaoin aika reilusti tänä keväänä, joten kukinta saattaa vähän kärsiä.


Kasvihuoneessa ensimmäinen paprika on suurentunut. Kirvat on vain löytäneet tiensä kasveihin.. Pitää huomenna jotain näiden karkottamiseen keksiä. Mikähän olisi hyvä?


Tänään haettiin lavallinen muurikiviä Kodin Terrasta. Eilen sinne asiakaspalveluun soitin ja sieltä neitonen sanoi ettei tarvi varata, että kyllä näitä riittää. No, ei ihan riittänyt. Julmetun isolla ystävän rekalla tätä yhtä lavaa haettiin ja Terra täpötäynnä autoja, kun oli asiakasomistajapäivät (5-15% alennusta). Sieltähän oli lavat loppuneet. Onneksi valmistaja löytyy paikkakunnalta. Maksoimme Terraan ja haimme lavan suoraan Napapiirin Betonilta.


Huomenna näitä sovitellaan paikoilleen :)

2 kommenttia:

 1. Leikkipuistosta tulee varmasti hieno, laita sitten kuvia, kun valmistuu!

  Paprikaan (ja chileihin) iski mullakin ötökkä, joka teki lehtien alapintaan pientä valkoista röpöä. Siihen ei mäntysuopaliuos tehoa, mutta eipä se hyökkäys mitään radikaalia ongelmaakaan tuottanut. Kaikenlaiseen lentävään veijariin mäntysuopa tehoaa yleensä hyvin. Varmasti niitä on hurjempiakin myrkkyjä, mutta ei viitsi ampua hyttystä tykillä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime kesänä kokeilin Tolua, mutta se ei tepsinyt. Joten kokeilempa nyt sitten mäntysuopaa :)

   Leikkipuistosta tulee kuvia. Itse asiassa niitä tietääkseni rakennetaan kolme tänä kesänä.

   Poista

Kiitos viestistäsi!