2. kesäkuuta 2012

Täydennystä kasvihuoneeseen


Piipahdin tänään paikallisessa Agrissa ja Terrassa. Molemmista tarttui mukaan taimia.


Kasvihuoneeseen pääsi paprika ja kirsikkatomaatti.


kesäkurpitsa, joka odottaa kannellista kasvulavaansa.


Yrttejä ostin suoraan kaupasta. Oreganon, rosmariinin, kanelibasilikan ja laventelin ostin Prisman He-Vi -osastolta. Timjamin Terrasta.


Stevian ostin Agrista.
Totta puhuen tämä paljon puhuttu kasvi on minulle kyllä vielä aika outo. Täytyy tutustua siihen enemmän, että miten sitä käytetään jne.


Kuvasin näitä kuvia tytön kameralla ja ihmettelin että miten värit on näin kirkkaita, kunnes hoksin että siinähän oli säätö aika lailla kirkkaimmillaan. En sitten alkanut kuvaamaan uudestaan ottamiani kuvia. Nämä kirjopikarililjat on kyllä tässä tosi nättejä. Varjoisan paikan sipulikasvit, mutta eivät oikein tykkää minun etupihan huonosta savipitoisesta maasta.


Nämä keväät on kyllä ihan parhautta. Kun saa katsella uutta kasvua. Rakastan kuunliljojen esiintuloa. Tänään kaivoin "väärässä" paikassa kasvavan kuunliljan ylös ja siitä ei maanpäälle näkynyt kuin pikkuiset lehtien kärjet ja maan alla taas juurakko oli aivan valtavan kokoinen. Jaoin sen sitten kahtia ja taas kuunliljojen lukumäärä kasvoi :)


Kameran värinsäätimellä saa hyvin näkymään kasvunsa aloittaneet kasvit.


Tässä sitten ihan se normiväritys. Meidän nurmikko on aika kärsineen näköinen takapihalla, johtuu varmaan viime syksyn vesisateista ja lumettomuudesta.


Autotallin nurkalle siirsin viime kesänä lemmikkiä ja näin tehokkaasti se on jo levittäytynyt kiveyksenkin väliin. Tätä kasvia ei varmaan pois saa jos se jostain jalansijaa saa. Mutta en ala sitä tästä nyhtämään pois, antaa kasvaa ja kukkia :)


Leikkipaikan penkeissä kitkeminen edistyi taas pari metriä. Sijoittelin tiilimurskaa kiveyksen molemmille puolillekin. Vasemmalle puolelle pääsi uudet keltasävyiset kuunliljat Agrista. Jalokuunlilja Hosta 'Brim Cup'. Kiveyksen oikeapuolikin sai täydennystä.


Nimittäin pensasmustikan. Aino on lajike.


Ja ihmetyksekseni keltaiset tulppaanit aloittavat kohta kukintansa. Nämä on meinaan istutettu jo toissa syksynä. Viime keväänä kukki muistaakseni yksi tulppaani, nyt sitten kukkii loput.

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista seurata miten sun projekti etenee. Mä oon toistaiseksi ostanut steviani jauheena purkissa. Kerro ihmeessä lisää tosta kasvin käytöstä, kun olet vähän opiskellut sitä =)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!