8. heinäkuuta 2012

Hellepäivää :)

Vietiin lapset Fammulaan ja käväsin anopin kanssa Torniossa mutkan sekä Ruotsissa Haaparannalla, siellä nyt lähinnä Ikeassa :)

Mutta Torniossa kävästiin vanhoilla markkinoilla ja muutamassa pikkuliikkeessä. Jätettiin auto pääkadulle, Hallituskadulle. Siellähän hieno remontti oli menossa.

Hieman suurempi projekti nyt kyseessä eli minun oikeassa työssäni suunnittelemia Hallituskadun pinnoitteita (kiveykset, ladonnat), kasvillisuutta ja istutusaltaita oltiin siellä tekemässä. Tosin valmiiksi oli vasta saatu valaisinpylväiden paikoilleen laitto, reunakivet sekä paikoitusruudut.


Kevyen liikenteen väylälle tulee punainen betonikiveys, ladontana roomalaiset kivet. Paikoitusruuduissa on harmaata sauvakiveä. Paikoitusruudut on merkitty punaisella graniittinoppakivellä. Kaikki reunakivet on graniittia, julmetun kallis projekti..


Tässä kuvassa ollaan tekemässä yhtä niistä monesta (en muista enää montako näitä tulee) suojatiestä. Tähän on tulossa korotettu suojatie. Suojatie tehdään mustasta ja valkoisesta betonikivestä, sauvakivi. Kuvio ei olekaan se normi tasaraita-suojatie vaan viivakoodi-kuvioinen suojatie :)
Tästä on pakko tulla ottamaan kuvaa sitten. En malttaisi millään odottaa että nämä valmistuu ja näkee kuinka hyvin onnistuin suunnittelussa :)Ikeasta meille päätyi kokeiluna tämä tuoli. Luultavasti ostan joskus toisenkin. On tässä vaan aika mukava istua.


Juhannusruusu on meillä vähän myöhässä kukintonsa suhteen.

Aamusta sitten aloitettiin tekemään yhtä kasvulavaa. Tässäpä kuvalliset ohjeet :)

Mehän tehdään nämä jätelaudasta, kierrätämme ja käytämme kaiken hyödyksi. Lavan mitat ovat: korkeus 50cm, pituus vaihtelevasti 160-180cm ja leveys vaihtelevasti 90-100cm.


Ensin tehtiin sivut valmiiksi ja sitten vaan lyötiin päät kiinni sivuihin.
Valmis ja hemmetin ruma, mutta huomenna se saakin maalia pintaansa, niin johan siitä tulee nätti.


Muovia laitetaan sisäpuolelle. Tämä pidentää lautojen ikää, ettei multa ole ihan kiinni reunoissa.


Ja eikun paikoilleen :)

Pohjalle lapioin kyllä kaikkea moskaa, mutta sinneppähän se uppoaa. Taustalla näkyy muuten mansikoille tehty kehikko.


Tämä syntyi viidessä minuutissa. Huomenna maalaan myös nämä rimat ja ostan mansikkaverkkoa. Rastaita meillä on ihan liikaa, joten tänä vuonna ne ei mansikoita syö.


Uusi kasvulava on jo melko täynnä. Huomenna ostan siihen ainakin 3 säkkiä multaa.


Uuden kasvulavan vieressä kasvaa melkoinen pöheikkö villivattua. Annan tämän rehottaa tässä ja seuraan tuleeko joskus satoakin.


Nurmikko kylvettiin ja pikkulinnuthan oli heti napsimassa siemeniä, joten oli pakko levittää harsoja suojaksi.


Alkaa näyttää jo aika hyvältä :) Vielä yksi lava tuonne taustalle ja sitten soraa olisi saatava käytäville. Taustalla näkyvän pöheikön ajattelin kukinnan jälkeen niittää ja levitellä sanomalehtiä ja luultavasti haketta sekä istuttaa marjapensaita. Mutta saa nähdä meneekö tämä projekti ensi kesälle. Se olisi hyvä varmaan tehdä heti alkukesästä, ettei kasvu pääse näin isoksi.


Tarhakylmänkukka on yksi lempparikasvini. Kukka on herkkä ja tavattoman kaunis ja kukinnon päätyttyä kasvi ilahduttaa vielä näillä pähkylöillä.


Hopeahärkki aloitti tänään kukintansa ja jättipoimulehdet kohta.


Keltapäivänliljat.Lehtosinilatva.


Komealupiini.Kurkku on kasvanut valtavasti. Tämän voi kohta poimia :)

1 kommentti:

  1. Hienoja kasvilavoja olette tehneet. Tekstit niissä on kiva idea :) Nam.. oman maan kurkkua ei mikään voita !

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!