3. heinäkuuta 2012

Kesäloman toinen päivä

Kesäkurpitsa viihtyy omassa yksiössään. Toinen kukka aukeamassa.
Sai se sinne kaverin, mansikan.


Piti fiilistellä ennen - jälkeen -kuvapareilla.

Tässä huono kännykkäkuva viime vuoden heinäkuulta.


Tässä jatkoa yläkuvassa näkyvälle penkille.


Ja tadaa!
Tämän vuoden heinäkuulta :)
 (vähän paremmalla kännykällä otettu kuva..)


Mies haki multaa toisenkin kuormallisen ja sain tehtyä muurin edustan penkin kuosiin. Vielä siitä tosin puuttuu kasveja. Metsästän valkoisia ja pinkin sävyisiä kasveja tähän :)


No, sitten takapihalta.
Tässä taas huono kännykkäkuva viime vuoden heinäkuulta.


Tsadaa! Ihana nähdä kuinka paljon kasvit on rehevöityneet vuodessa. Pian multatila täyttyy..


Lopun biomullan kippasin tähän penkkiin. Oli jotensakin vajonnut alaspäin ja samalla sain järkättyä kasveja vähän fiksummin. Nyt yritän koota ne ryhmään kaverin kanssa. Aikaisemmin yksi kasvi kasvoi tuolla ja toinen, saman lajin kasvi kasvoi tuolla. Näyttää paremmalta kun ne ees yrittää olla vierekkäin.


Jättisuuren kuunliljapehkon jouduin siirtämään muiden tieltä pois ja samalla jaoin sen uusiin taimiin. Nämä viisi sijoittelin takapihan penkkiin aukkopaikoille. Laskin sitten huvikseni taas kuunliljojen määrän ja niitä on 138 kpl.


Tässä muuten parivaljakko, mikä seuraa minua lähes kaikkialle pihassa. Fiskarsin "tyttölapio" eli kevyempi kuin normilapio. Mutta aivan ihana. Ja muovinen kori, jossa kulkee niin rikkakasvit, multa kuin kivet, paikasta paikkaan.


Tänään innostuin sitten kääntämään taas nurmikkoa nurin. Tässä kohdassa nurmikko kyllä oli ihan turha. Tähän on nyt suunnitteilla lisää piikkipensaita (ruusupensaita), kuten poikani sanoo ja sitten jos saisin miehen tekemään pergolatyyppistä pylväshässäkkää. Täytyy vaan funtsia vähäsen. Tähän on tulossa ehkä ensi kesänä Tiilerin pikkuinen tiiligrilli ja se pyöreä kiveys. Sitä ei nyt tänä kesänä vielä hankita. Nurmikko saa väistyä siis.


Käytiin lasten kanssa yhdessä vastavalmistuneessa leikkipuistossa.
Olen tämän suunnitellut pari vuotta sitten ja siellähän oli puiston kyltissä tytön piirtämä kuvakin :)
Nyt tyttö on tosin jo 9v.Alueelta löytyy isojen leikkipuoli, jossa on parit keinut, kiipeilyteline ja riipuntakeinu.Sekä pienten leikkipuoli.
Täältä löytyy sitten parit keinut, joista toinen on vauvaistuimella varustettu, iso hämähäkkikeinu, parit jousikeinut, tasapainoväline, kiipeilyteline liukumäellä ja hiekkalaatikolla sekä pienten pöytäryhmä.
Lisäksi alueella on neljä penkkiä, puutarhapöytäryhmä ja palloseinä pelikentällä.


Jotensakin tutun näköinen tuo keltainen pöytäryhmä :D
Ja löytyihän sieltä pikkuinen seikkailumetsäkin. Metsänpohjaa on yritetty säästää alueella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!