27. heinäkuuta 2013

Istutuksia ja siirtelyjä

Tänään uusi penkki sai ensimmäiset asukkaat.
Ehkä turhaan istutan taas näitä jaloangervoja, kun ei ne taho täällä oikein hyvin kasvaa. Mutta kokeillaan nyt. Kolmea erilaista siinä nyt kasvaa. Valkea tarhajaloangervo (Astilbe 'Brautschlier'), pinkki japaninjaloangervo (Astilbe 'Bremen') ja aniliini japaninjaloangervo (Astilbe 'Montgomery').
Niiden eteen halkaisin tulikellukkaa, joka on tänä kesänä innostunut tosissaan kasvamaan ja sitä kasvaakin mulla jo useammassa paikassa. Revin kukkineet varret pois kukinnan jälkeen ja lehdistö on tosi nätti vihreänä muiden joukossa.
Angervojen taakse istutin hopeasyysvuokon.
Taustalle (kuvassa etummaisena) istutin keijuangervon, tummakeiju Marketan.
Vielä tulevan keinun ja kasvimaan väliin istutan 5-6 kpl jotain pensasta, luultavasti jotain angervoa.
 
Vähän orvoilta ne näyttää, mutta ensi kesänä varmaan (toivottavasti) jo vähän uhkeampia.
 Leikkipaikan reunalla oleva penkki sai myös lapiota multaansa. Poistin siitä lyhyet ruskoliljat (tai jotkut lajikkeet) ja istutin ritarinkannukset paremmin omaan ryhmään ja rantakukkaakin vähän siirtelin ja jaoin uusiin taimiin. Kaksi juuri ostettua syyskaunosilmää pääsi sitten rantakukkien eteen.
 
 
Tästä penkistä ei edes huomaa että siitä kuoli pilvikirsikka viime kesänä. Lilja kyllä osaa ottaa paikkansa. Sitäkin olen vähän siirtänyt paikasta toiseen. Se on niin voimakkaan värinen, että yritän keskittää sitä jotenkin niin, ettei sitä kasva siellä täällä.
 


Mummun (isän äiti) puutarhasta tuotu suopayrttikin aloitti kukintansa ja tuoksu on valloittava.
 


Nurmikko nyt on kauhea, mutta se on ensi kesän projekti.
 

 


2 kommenttia:

  1. `Montgomery`on aivan ihana ja eiköhän ne tuosta lähde. Mullakin oli ekana kesänä aika raaskuja, mutta kasvavat nyt toisena kesänä jo oikein nätisti. Syyskaunosilmä on mun suosikkeja. Kauniita muotoja ja kukkapenkkejä.

    VastaaPoista
  2. Oot ollu tosi ahkerana! Kaunnin näköistä!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!