6. elokuuta 2013

Viimeinen kesälomaviikonloppu

Avoimet puutarhat 4.8.
Minähän olin päättänyt pitää taukoa tästä tapahtumasta ja pääsin itse tutkailemaan muiden puutarhoja. Mutta todella harmissani olin niukasta osanotosta :(
Rovaniemellä oli vain 3 omakotitalon puutarhaa.
Mutta pääsin ekan kerran vierailemaan maailman pohjoisimmassa ryhmäpuutarhassa, Napapiirin ryhmäpuutarhassa. Alueella taisi olla 5-6 avointa pihaa.
  
Yksityispihoista ehkä jännittävin oli kuvataiteilija Rauni Upolan puutarha, jonne todellakin voi eksyä. Kapeat nurmikäytävät johti paikasta toiseen ja valtavat pensas- ja perenna-alueet peitti näkymää.
 


 
Harmitti tosissaan miten vähän Rovaniemellä mainostettiin tapahtumaa. Lapin Kansassa ei tainnut olla sanaakaan ennen tai jälkeen.
 
**************
 
Mulla on ollu täällä säilömisen Suomen ennätys -yritys tai jotain meneillään.

Avomaankurkkua vaan tulee ja tulee.
Nyt on parilla eri reseptillä tehty suolakurkkuja..
  Viimeinen viikonloppu ennen töiden alkua.
5 viikkoa hurahti ohi. Voi kun olisi saanut vielä lomailla.
 
Viikonloppuna tehtiin etupihalle silta. Mies sen siihen halusi talvea silmällä pitäen. Joten siihen se sitten tehtiin. Liiterin takaa kun löytyi kaksi isoa palkkia, jotka on sahattu meidän terassin pilareista ja oli just sopivan mittaset ojan ylitykseen.

Nurmea kaivettiin pois, lisättiin soraa ja aseteltiin palkit vaateriin. Sivuun tehtiin pikkuinen kaide ja laudoitus keittiön terassista jääneestä kestopuusta. Rahaahan tähänkään ei mennyt yhtään.
 
Maalasin sillan palkit ja kaiteen tummanharmaaksi.
Kestopuut käsittelen vielä samalla harmaalla kuin terassikin.
  Hurjan epäsiistin näköinen tuo meidän etupihan kiveyksen reuna.
Ensi kesänä sille on jotain tehtävä.
 
 

Tämmönen ihanuus mulla odottaa myös uusiokäyttöä.
Sain tämän kaverilta, kun hän ei keksinyt järkevää paikkaa.
 
Nyt on työn alla irtihilseilevän valkoisen maalin rapsuttelu, voiko olla kivempaa homma? Ei voi.
 


 
Minä haaveilen tästä takaterassille uutta pöytää. Ostaisin paksuhkon lasin päälle. Silloin pitää vain ripa poistaa, mikä on kyllä kiva yksityiskohta.


1 kommentti:

  1. Jos lohduttaa yhtään, niin ei ollut Aamulehdessäkään Mansessa yhtään sanaa avoimista, meinaan laittaa palautetta, jos ei ole viikonlopun liitteissäkään vielä mitään. Osallistajatkin olivat kyllä vähissä :( Tampereella tosi vähän, ympäristökunnissa onneksi sitten vähän enemmän.
    Kiva tuli sillastanne !

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!