26. toukokuuta 2014

Keväinen sunnuntai

Voi tätä lisääntyvän vihreyden määrää.
Ystävältä viime syksynä saadut ruskeat rumat paakut työntää esille ujoja lehtikiemuroita. (huomaa! Peräti 3 lapiota taustalla)
Sain perjantaina tämän kesän ensimmäisen multakuorman ja sehän upposi takapihan pyöreän nurmialueen ympärille. Täydennettiin ja pyöristettiin viime kesänä aloitettuja uusia istutusalueita. Tyhjältä siinä kyllä näyttää.
Rohkenin siirtää vaahterani tähän (näkyy alla olevassa kuvassa lapion vasemmalla puolen. Vaahteran eteen istutin ja jaoin kahtia kulleroita. Lisäksi siinä kasvaa keltapäivänliljaa ja kotkansiipiä sekä paria erilaista kuunliljaa; japaninkuunliljaa ja Stiletto-lajia. Vieläkin jäi tilaa kasveille :)
Pilvikirsikan hento väritys on hieno ilta-auringossa. Rautatieomenapuu vasta nyt heräilee.
Vesisäiliöt täytettiin painanteen vedellä. Kasvihuoneen nurkalla oleva tynnyrikin täytettiin, vaikka tässä saapi taas odotella että saa kasvit vietyä ulos. On taas niin viileää ilmaa luvannut ensi viikoksi.
Saavat vielä katsella haikeina ikkunasta ulos.
Pionit kasvaa pituutta. Näitä aion hankkia tänä kesänä pari lisää.

Muurikiveyksen ylätasanteen uudistin jo puoliksi. Istutin äidiltä saatua ruskoliljaa sekä jotain jaloliljaa ryppäisiin. Nyt taitaa jo 10 eri paikassa kasvaa näitä liljoja. Alunperin taisin pari pientä paakkua niitä istuttaa. Liljojen väleihin istutin kevätvuohenjuurta, jota jaoin vaikkei varmaan olisi saanut kun kukkiminen tapahtuu ihan lähipäivinä, sekä jalopähkämöä mikä oli jo kivasti levinnyt nykyisellä kasvupaikallaan. Paikkaan josta liljat poistin, istutan riippahernepuun.
Mies teki mulle jätelautakasasta ulkovuorilautoja hyötykäyttäen kannellisen laatikon. Minä maalasin laatikon vanhoilla maalilopuilla. Laatikkoon sijoitetaan pojan urheiluvälineitä; jalkapalloja, katulätkävarusteita ja kiekkoja. Niitä on saanut joka ilta kerätä pitkin pihamaata ja varmaan jatkossakin saa (on se niin vaikeaa laittaa tavarat omille paikoilleen) mutta saanpahan nyt ne pois näkyvistä, edes hetkeksi..
Alalaudat poistetaan kunhan maali on kuivunut.

2 kommenttia:

  1. Meillä kans mies teki ns. roskalaudoista viime tai toissa kesänä.. no kuitenniin, niin tuollaisen puulaatikon autoon ja nyt kun se alkaa tuntua sinne liian isolta, saan siitä helposti kauvan toivomani kasvulavan, jee!! :) Helposti, kun sitä tuntuu olevan muuten laiska alkaa tekemään. Komiasti siellä jo kasvetaan! :)

    VastaaPoista
  2. Hieno laatikko. Sulla on nätti kasvari ja istutukset. Mukavaa tiistaita!

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!