9. heinäkuuta 2014

Kasteluvesi

Jotain hyötyä rikkimenneestä webastosta. 
Saatiin sopiva putkenpala yhdistämään kaksi erikokoista letkua toisiinsa. 
Jaa että miksikö?
Mun vesisäiliö on tyhjä. Ja meidän vedenkeruukuoppakin on tyhjä.
Sitten mies mainitsi että lähioja on täynnä vettä!
Niinpäs onkin :)
Eli putket kiinni toisiinsa ja pumppu ojaan. Toimii vaikka matka on pitkä.
Millä sinä kastelet kasvisi? Vesijohtovedellä vai kuten minä pumppaamalla ojasta/joesta/järvestä?

8 kommenttia:

 1. Oi mikä mahdollisuus teillä on - olen suorastaan vähän kateellinen ;) Meillä on ainoastaan sadevesi kasteluvetenä. Lähellä ei ole mitään luonnon omaa vesijemmaa eikä meillä ole ulkosalla vesipistettä laisinkaan. Jos aivan kriisi siis veden suhteen iskee niin sitten pitää suikusta ottaa vesi. Onneksi sadevettä on vielä reilusti jemmassa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen kyllä tosi tyytyväinen :) Kasteltavaa kun riittää. Nyt se on pari tuntia pumpannut ja alkaa olla 1000 litran vesisäiliö täynnä. Lopuksi vielä letkulla kastelen eteläseinustan kasvit.

   Poista
 2. Onneksi on kaivo, jossa vettä riittää, niin ei tarvitse pihtailla kasteluveden kanssa. Meiltäkin löytyy lähes samanlainen letkuviritys, siinä vain on välikappaleena pätkä kuparista vesijohtoputkea, joka sattui olemaan juuri sopivan kokoinen kasteluletkun sisään. Näillä keleillä kasteluvettä kuluu, ja vain hetki sitten taivaalta tuli vettä enemmän kuin tarpeeksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaivo olisi aika luksusta. Meillä on kaivettu tontin nurkkaan kartion mallinen kuoppa, johon voisi toteuttaa kaivon. Mutta täällä pyytävät vielä 50€ käytetyistä kaivon renkaista mikä on minusta liikaa.

   Poista
 3. Ihan vesijohtovedellä kastelen. Vielä on laskut kärsinyt maksaa, mutta toki käyttäisin ilmaista vettä, jos olisi tarjolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkohan se on jos ei muuta ole tarjolla. Meillä on nyt satanut viimeksi 2. Heinäkuuta ja hellettä ollut yhtä mittaan siitä asti joten kastella tarvii.

   Poista
 4. Meillä on pihassa kaivo ja joki rannassa, emme ole vielä hankkineet pumppua, joten ihan hävettää käyttää vesijohtovettä. Onko sinulla vinkkejä muuten mistä löytyisi edullisesti pumppuja? Mies on niin kiireinen rakennushommien kanssa, joten olen itse tuskaillut tämän vesiasian kanssa. Kuivuutta riittää tälle kesälle.
  Pia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Me ollaan hankittu pumppu ihan Kodin Terrasta. Pumppu on tarkoitettu tuollaiselle 'likaisen' veden pumppaamiseen. Kannattaa se mainita kun käy ostamassa.

   Poista

Kiitos viestistäsi!