21. huhtikuuta 2015

111 purkkia

Viime viikonloppu vietettiin Levillä. Viimeiset laskut näille lumille.
Olihan se mukavaa käydä välillä pois kotiympyröistä.


Kotona oli lumi taas vähän sulanut ja käytäväkin tullut näkyviin.
Tätä käytävää olisi tarkoitus alkaa kivettää ensi kesänä.


Levillä on yksi ihana sisustusliike Ebba & Erkki. Siellä on aina pakko käydä ja vähän harmitti kun ei ollut oikein mitään ostettavaa puutarhaan. Löysin yhden rautalankakorin ja harmitti kun ei löytynyt toista. Tähän pääsee kesällä sitten joku kesäkukka ruukkuineen.


Paikalliselta FB-kirppikseltä ostin tällaisen Ikean rottinkilampun terassille. Meiltä puuttuu valaistus terassilta vielä tyystin ja tämän haluaisin pöydän päälle ja voisi olla kiva jos toinenkin löytyisi.
Btw, ihana ilta-aurinko seinässä :)


Tomaatit piti siirtää ikkunalaudalle, kun ne alkoi retkottaa epämääräisesti. 
Näin ikkuna vähän tukee niitä samalla. Taimet oli muutenkin kasvaneet aika lailla.


Kruunuvuokot oli kaikki pinnalla ja istuttelin niitä omiin ruukkuihin tai ihan kaikkia en saanut irrotettua toisistaan, en raaskinut väkisin repiä irti. Joten nyt niitä on 12 purkillista, ostamassani pussissa oli 15 sipulia ja hintaa taisi olla noin 4-5 euroa.


Maanantaina kävin ostamassa lisää multaa ja lisää ruukkuja. Alunperin piti ostaa isompia ruukkuja, ei löytynyt kuin pieniä 8x8 ruukkuja. Mutta löytyi myös kivoja pieniä taimia. 
Ostin sitten muutaman lumihiutaleen ja marketan. 
Jotakin siis esikasvatetuista taimista, ei kaikkea siemenestä kylvettynä.


Onneksi kotona hoksasin että kasvihuoneessahan mulla on suurempia muoviruukkuja.
Muista säästää muoviruukut mitä saat ostamissasi kesäkukka- ja perennataimissa mukana. 
Ne on käteviä taimikasvatuksessa.
Minun toinen Dahlia oli ryöpsähtänyt valtavasti.


Alkaa tilat täyttyä. Ikkunalaudat on täynnä purkkeja ja taimihyllyt täynnä. Yhteensä 111 ruukkua tällä hetkellä. Saa nähdä joudunko myymään muutaman taimen, vai saanko kaikki mahtumaan ja selviääkö kaikki kesään asti. Ainakin koulitut sipulit ja purjot näyttää aika onnettomilta, että hurraa-huutoja ja X-hyppyjä hypin jos niistä jotain satoa saan aikaan.
Köynnökset kietoutuu toisiinsa, mutta vielä on kestettävä ennen kuin ulos päästään..


13 kommenttia:

 1. Sinulla onkin suuret ikkunat, minkä edessä kasvatella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä! Keittiön ikkunakin on 1,8metriä leveä ja lattiasta kattoon.

   Poista
 2. Totesinkin juuri tuolla omassa blogissani, kuinka kevät on niin eri vaiheissa pitkässä maassamme. Teillä lunta, etelässä yöllä lämpöasteita. Yhtä kaikki, kesähaaveilut ovat valloillaan kaikkialla :) Ihanasti olet kasvatellut taimia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan hullua hommaa, mutta minkäs teet kun haluat tuota ja tätä ja vähän tuotakin :D

   Poista
 3. Hihii, kiva kun muillakin purkit rönsyilevät ympäri taloa :) Mä sidoin tomaatit suosiolla verhotankoon pitkillä naruilla, kun olivat vähän lerppuja. En kyllä tiedä, miten saan niitä enää siirrettyä kasvihuoneeseen...

  Sulla on muuten hienot viljelylaatikot ja säleiköt! Ajattelin ensi kesänä laittaa melko pitkälti samanlaiset. Onko sulla minkälainen väli laatikoissa? Kottikärrynmentävä? Arvuuttelen, että oisko 60-70 cm sopiva? Millä olet käsitellyt laatikot? Onko niissä sisäpuolella jotain, kangasta tai muovia? Help!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea tuo verhotankoon sitominen, voisi toimia minullakin :D
   Kiitos kehuista. Viljelylaatikot on tehty jätelaudasta, maalattu ihan tavis-ulkomaalilla ulkopuolelta. Sisäpuolella mulla on muovi reunoilla, ettei heti ala lahoamaan. Kottikärryleveys ehdottomasti, koska puhdistettavaa on syksyllä reilusti. Mulla ei vain ihan joka väliin mahdu, kun laatikot tehtiin niille sijoille missä multakasa sijaitsi. Mutta tarkoitus on vielä siirtää laatikot toisaalle, niin sitten jätän ehdottomasti riittävän tilan.

   Poista
  2. Kiitos neuvoista! Jätän siis 70 cm käytäville, niin mahtuu kärräämään kunnolla.

   Kävin muuten eilen maalikaupassa kyselemässä puunkäsittelyaineita. Osmolla on kuulemma juurikin laatikoihin soveltuva tuote, jota lupasivat tilata. Ajattelin käsitellä sillä sisäpuolelta ylimmät laudat. Ulkopuolellahan voi olla pinnassa melkein mitä vaan, kun ei se taida puusta läpi mennä, varsinkin jos on vielä muovi sisäpuolella.

   Ja nyt ei muuta kun saha ja pora laulamaan :)

   Poista
 4. Komeat taimet! Kruunuvuokot ja daaliat näyttävät hyvin lupaavilta :)

  VastaaPoista
 5. Hei, olit piipahtanut blogissani, kiva :D Olen yrittänyt bongailla meitä pohjoisen puutarhureita, kovin montaa vain en ole löytänyt. Minulla tulee aina kylvettyä liian aikaisin siemenet, kun ei malta odottaa kun siemenpussit kauppoihin ilmestyvät. Ja meillähän lunta piisaa ja taimia saadaan ulos vasta ehkä kahden kuukauden päästä ja taimet ovat osa jo aika hujoppeja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä tämä puutarhablokkailu tulee tännekin päin pikkuhiljaa.

   Poista
 6. Kyllä on hyvännäköisiä taimia! Saat varmasti mahtavan sadon ja kukkaloiston ensi kesäksi. Ja kukan taimia ei varmasti ole koskaan liikaa, tietysti kasvihuoneen tila on yleensä rajallinen. Mutta kyllä taimet varmasti kodin jostain löytävät.
  Kauniita kevätpäiviä sinne ja toivottavasti lumet sulaisivat myös sieltä nopeasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Juu, aina löytyy tila uudelle kasville!

   Poista

Kiitos viestistäsi!