9. toukokuuta 2015

Penkkien putsaamista

 Olis tietty kiva että ostetuissa hanskoissa olisi molempiin käsiin omat hanskat eikä vaan kahta hanskaa vasempaan käteen. Varsinkin kun on oikeakätinen..
No, näillä nyt kummiskin jotenkin tänään toimin ja haravoin penkkejä puhtaiksi. 
Nurmikolla litisee vesi, kun satoi koko aamupäivän. Sain sentäs sisäpuolelta pestyä ikkunoita..Luulin että kaikki liljat on mennyttä, mutta niin vain näyttää hypänneen edes yhden liljakasvuston yli.


Alla olevan kuvan istutusalueen putsaaminen jäi huomiselle. 
Tämä on minun ensimmäinen istutusalueeni ja on siis majaillut nyt samassa tilassa viidettä kesää. Tämän olen ajatellut tänä kesänä uudistaa. Rautatieomenapuu ja koivuangervot sekä keijuangervot toki saa jatkaa elämäänsä samoilla sijoilla. Tai keijuangervot saattaa matkata toisaalle mutta siis suunnitelmaa en ole vielä tehnyt. Katsotaan nyt mitäs kaikkea sieltä ylös nouseekaan. 
Mutta viereiselle sorapinnalle ollaan suunniteltu latoa kiveystä. Soraa tulee märkänä aikana niin paljon terassille että pakko vähentää sitä. Muurikiveystä pitää siis hieman nostaa samalla ja tekeekin hyvää nostaa koko istutusaluetta koska se on vähän kuopalla. Tähän sopisi hienosti tummanharmaa pergolaseinämä kaarelle muurikiveyksen sisäreunaan, olen sellaista salaa haaveillut, mutta pitää ensin saada kiveys.. Samalla tulee katottua tarvitseeko muurikiveystä jatkaa kasvihuoneen nurkalle ja kasvihuoneen sivuitse. Haluan tästä takapihan osasta melko rakennetun oloisen, koska on lähinäköetäisyydellä lasitetulta terassilta ja tavallaan se paraatialue meidän pihassa.


Huomenna urakointi jatkuu, toivottavasti vähän lämpimämmässä säässä. Tänään oli tosi kylmä, n. 6astetta ja sateista koko päivän.

1 kommentti:

  1. Siellä on lumi sulanut silmissä. On aina niin jännittävää (harmistuttavaakin välillä) nähdä, mitä hangen alta paljastuu - toivottavasti ei kovin paljon menetyksiä ole.
    Ei tainnut olla hanskojen lajittelijan paras päivä, kun kahdet vasurit oli samaan nippuun laittanut :)

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!