24. kesäkuuta 2015

Tammen kuulumisia

Ostin Marketista pionin kaipuuseen leikkopioneja Juhannukseksi. Nyt on yksi nupuista aukeamassa. Nämä jos mitkä on pitkäikäiset leikkokukat :)Unelmatädyke ei ole moksiskaan alkukesäisestä siivousoperaatiosta ja taimien jakamisesta.
Pionissa on jo kivasti korkeutta ja nuppuja paljon, vielä tosi tosi pieniä. Ensi kesäksi kyllä hankin näille ne tuet. Nyt näissä on vaan noita rakentamisesta jääneitä U-rautoja, joita kiinniteltiin anturaan että saatiin betonielementtiseinät hitsattua kiinni näihin ja ylimääräisiähän näitä on vieläkin. 
Jalkapallon peluu sijoittuu tähän aivan viereen, joten nämä vähän suojaa mahdollisilta pallon karkailuilta. Huomasin tänään että kuolanpioni oli tainnut saada pallon niskaansa :(
Viime syksynä sain postitse tammen pieniä taimia Salosta asti. Niitä oli kolme, jotka sitten yritin talveksi suojata havuilla. Nyt on kahdessa niistä jo näin kivan pikkuset lehdetkin, yhdessä on vielä silmut pulleana. Tosi mukava että nämä ovat pärjänneet talven yli. 
Vielä pitäisi keksiä jotain kivaa vastalahjaa lähetettäväksi.


Sunnuntaina on taas Avointen puutarhojen -päivä.
Minun puutarhani on tänä vuonna suljettu, koska en itse ole paikkakunnalla. Mutta onhan täällä muutama innostunut avaamaan puutarhansa. Käykäähän tutustumassa. Tapahtuma on tosi mukava.

Ajattelin kyllä ehdottaa Puutarhaliitolle, että tapahtumasta tehtäisiin kaksipäiväinen siten, että näin alkuvuodesta olisi ekan kerran ja elokuussa toisen kerran. Saisi sitten osallistua silloin, kun haluaa. Luulen että täällä karsii puutarhoja se, että ei tohdita näyttää puutarhaa näin alkukesästä, kun ei juuri mikään vielä "kuki ja kukoista". Itse tykkäisin enemmän että tapahtuma olisi elokuussa.

Mukavaa Loppuviikkoa :)

1 kommentti:

  1. Oi kun kaunis unelmatädyke!
    Olen samaa mieltä avoimista, ainakin tänä kesänä tuntuu niin aikaiselta kun on ollut viileää. Meilläkin on yksi avoin tuossa parin kilsan päässä, saa nähdä tuleeko lähdettyä vierailulle.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!