19. heinäkuuta 2015

Kasvimaan terkut

Kasvimaalta hei!


Aika pientä on kasvu laatikoissa tänä vuonna. Harmillista.
Sipulit ja purjot on kyllä onneksi voimistuneet niistä alkukesän haivenista kivasti.
Retiisiä hain jo makustellakseni, en niistä sen kummemmin perusta, mutta kasvavat niin nopeasti.
Porkkanoista ei ole tullut mitään ja herneetkin kylvin toistamiseen ja pienet 5 sentin alut on näkyvissä. Ei taida kummonen hernesato tulla tänä kesänä..
Mansikat kukkii ja autonrenkaisiin istutetut krassit voi hyvin. Pelakat ei ole kukkineet vielä tänä kesänä. Salaatit kasvaa ja osassa laatikoista kasvaa viime vuotisiakin salaatteja (oho).

Tässä harson alla minun amerikan kurpitsa. Eikös ole komea?
Just goo. Ei taida Halloween-kurpitsaa kasvaa tänä vuonna.Tämäkin on kyllä jäänyt tänä kesänä huonolle hoidolle, kun ei sato nyt niin mahtavalta näytä. Ja haluaisin siirtää osan laatikoista pikkuhiljaa toisaalle, kun tälle paikalle meillä on täysin uusi suunnitelma. Uusi kasvimaa tulisi nykyiselle leikkipaikalle, jossa on trampoliini enää ahkerassa käytössä. Iso, lämmin etelänsivu voisi olla parempi paikka kuin tämä varjoisa.

Uudesta suunnitelmasta sitten joskus toiste :)

4 kommenttia:

 1. Tästä kesästä ovat tykänneet lähinnä salaatit. Sinulla mansikat voivat myös paksusti ja retiisit olivat söpön näköisiä. Minulla alkaa retiisit olla jo puisevia.

  VastaaPoista
 2. Sama vika täällä - sato jää ihan mitätömäksi. Outo kesä kerrassaan.

  VastaaPoista
 3. Eipä ole jättikurpitsoissa vielä kukkiakaan tällä Itä-Suomessa. Kesäkurpitsassa on pikku alut sentään. Retiisit alkoivat kukkia, yhtään en ole saanut syötäväksi. Ei nihin tullu retiisejä!
  Salaatit kasvoi, vaan oon ihmetelly, että mikä järki oli kylvää monta penkkiä salaattia samaan aikaan, nyt ovat kaikki mahtavia. Ja leikkelen ne kompostiin hissukseen, eri aikaan, jotta taas kasvavat uudestaan.
  Voi siellä on krassit kukassa, täällä ei ole. Ja sipulitkin ovat täällä surkeen pieniä.
  Niin on outo kesä!

  VastaaPoista
 4. Soot eres yrittäny. En kylyväny ku lehtikaalta elämäni ensimmääsen kerran. Iti niistä muutama ja ny ne on hajasijootettuna kukkapenkkiihi. Mun kasvimaa on vaihees ja kasvaa kohta metristä roskaa :D

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!