11. elokuuta 2015

Kesäkukat ja makoisat marjat

Anteeksi. Taas tulee liikaa kuvia, kun on niin paljon näytettävää :)
Tein tämmösen betonikuution vanhaan kuutionmalliseen lampunkupuun.

Viime hetkellä otin kuvan keittiöterassin liljamerestä, kun tänään terälehdet on melkein kaikki tippuneet. Nyt on pari päivää ollut taas kivan aurinkoisia päiviä, mutta joka päivä sataa. Taas sataa.Uusia tai on nämä jo jonkin aikaa kukkineet.. rantakukka, järrrrkyttävän korkeat palavatrakkaudet, isomaksaruoho (kerää muuten tosi paljon kimalaisia) ja rusopajuangervo. 

Jaloangervot alkaa kukkia (nämä kasvaa aika kituliaasti täällä), muutama hassu ruskolilja kukkii vähän eri aikaan takapihalla, jonne paistaa ilta-aurinko ja keltamaksaruoho sinnittelee.
Kesäkukatkaan eivät ole tänä kesänä oikein loistaneet näyttävyyttä.
Ekan kerran ostin siniviuhkon, tästä en ole koskaan oikein tykännyt ja alkaa nyt vasta kukkia.
Lobeliat viihtyy käsilaukussa, kunhan muistaa kastella niitä.
Terassilla roikkuu amppelissa riippapelargonia, mikä myös vasta viikko sitten aloitti kukintansa.
Lasitetun terassin reunalla mulla on kaksi isohkoa kartionmallista muoviruukkua, joihin olen sisälle laittanut pienemmän ruukun, ettei koko muoviruukkua tarvi täyttää mullalla. Molemmissa kukkii tosi näyttävästi isokrassit, jotka esikasvatin keväällä sekä lumihiutaleet, jotka ostin pieninä taimina. Toisessa ruukussa on "pääkukkana" liilansävyinen raidallinen petunia ja toisessa korallin sävyinen pelargonia, mikä myös vasta nyt alkoi kukkimaan. Lisäksi on täytekukkana jokin minkä nimeä en nyt muista. Toisessa ruukussa se on jännän kaksivärisenä versiona.

Myös kasvimaan autonrenkaissa viihtyy hienosti krassit. Näissä pitäisi olla myös valkoista pelargoniaa, mitä onkin, mutta se nyt vaan kituu ja kituu.

Etupihalla on vain yksi ruukku, jossa kasvaa liila petunia ja valkoista markettaa, minkä ostin keväällä pienenä taimena sekä samaista ihanaa lumihiutaletta.Ja kattokaas näitä!
Tärkeimmät tässä on tuossa keskellä. Meinaan pongasin puutarhasta yhden kypsän mansikan lisäksi useita ahomansikoita sekä MESIMARJAA ja viereiseltä puistoalueelta yhden kypsän hillan.
Oli muuten makoisia mesimarjoja, vivahde vadelman makua löytyi.


6 kommenttia:

 1. Hyvivoivan näköösiähän nua sun kesäkukkas näyttää olevan. Tua iliman nimiä oleva on rautayrtti. On joskus ollu mullaki. Mulla ei oo ku muutama kesäkukkapurkki, eikä nekää meinaa kukoostaa, vettä nääs, vettä pitääs muistaa antaa. Sullahan on likietuune paikka, ku kaikki mariat kasvaa melekee portahilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lähimetsästä olen siirtänyt pihlajan taimia, joiden mukana (sekä myös paikalla olleen maaperän mukana) on tullu noita marjoja. Myös kieloa ja sudenmarjaa löytyy, mutta niitä nyt ei käyttöön asti poimita ;) Villivadelma ei ole vielä kypsynyt, kuten ei myöskään viinimarjat ja isotuomipihlajan sekä pihlajan marjat eli marjoja riittää :D Ja mustikkaakin saattaa löytää tuosta viereiseltä puistoalueelta.

   Poista
 2. Inspiroiva betonikuutio... pitänee kipaista rautakauppaan ennen viikonloppua :)
  Ja hienon sävyinen krassi!

  VastaaPoista
 3. Ei ollu yhtään liikaa kuvia. Olen nähny kerralla enemmänki yhessä postauksessa. ;) Nam, minä kun luulin että mesimarja ei Lapissa tuota marjoja.. Poikkeuksia näköjään tapahtuu. Hauska tuo betonikuutio, nyt kun luin miten se on tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun puutarhakoululla Pöykkölässä tätä silloin 15 vuotta sitten yritettiin jopa kasvattaa, mutta ei se luonnonkasveilla onnistu niin hyvin. Varmaan enemmänkin löytyy mutta tuli joku ampiainen ärsyttämään niin keskeytyi etsiskely. Nämähän kukki tosi pitkään että satoa tulee varmaan eri aikaan.

   Poista

Kiitos viestistäsi!