3. elokuuta 2015

Loman jälkeinen elämä

Kesäloma loppui, työt alkoi.

Mutta onni on pitkät kesäillat ja oman puutarhan kukista tehdyt kukkakimput.


On kiva istuskella terassilla ja sytytellä kynttilöitä, kun illat meilläkin jo hämärtää. Kosteutta on ilmassa jo aika paljon iltaisin, joten keräsin tärkeimmät tyynyt jo terassilta pois, koska niissä ei ole mitään homesuojausta. Kasvihuoneesta tulee vielä tomaattia ja salaattia kasvimaalta. Osa retiiseistä jäi maahan (liikatuotantoa, taas) ja kukkii, joten ensi kesänäkin kuten tänä kesänä meillä tulee retiisejä entistä enemmän. Jättikurpitsassa on elämän alku näkyvissä, peräti taitaa halkaisija olla 5 cm. Ei taida kovin isoksi kasvaa. Sipulit ja purjotkin näyttää aika pieniltä vielä, vaikka ovat hyvin vankistuneet. Mansikat on kukkineet ja kypsyvät kovaa vauhtia.


Keittiöterassilla alkaa näyttää valloittavalta, kun siellä, etelän puolella, keijuangervotkin kukkii jo. 
Talon toisella puolen ne on vielä nupuillaan.Tämä pioni kyllä vaatii ensi kesäksi arvoisensa tuen. Nyt sitä tukee matalat raudoitusraudat, jotka ei onneksi näy puskan alta. Mutta ensi kesänä tätä on tuettava ryhdikkääksi kaunottareksi.

3 kommenttia:

  1. Hauska kuulla, että loman jälkeenkin on elämää ... mulla lomaa vielä tämä ja ensi viikko :)

    VastaaPoista
  2. Sinulla on sentää talvikurpitsassa jo alut. Minulla 'Butternut Waltham' ei ole vielä kukkinutkaan. No, eipä tule ylituotanto ongelmia...

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!