29. toukokuuta 2016

Sunshine

Ihana viikonloppu!

Perjantaina pidin lomapäivän ja lähdettiin kaksistaan miehen kanssa Ouluun. Yövyttiin hienossa Lapland Hotel Oulussa ja käytiin ensimmäisessä väitöstilaisuudessa. Illalla juhlittiin karonkassa ja olihan sekin kokemus. Noin tuhat maljan nostoa ja hienon hienoja puheita.

Lauantaina istuttelin kesäkukkia omille paikoilleen ja kylvin salaatteja kasvulaatikoihin.

Tänään sitten aloitin päivän tyhjentämällä kasvihuoneen. Mies pesi lattian painepesurilla ja minä petsasin sen samaisella kelonharmaalla öljyllä mitä meillä muuallakin on. Tulihan lattiasta hieno.
Loppuöljy pääsi pihakeinun lautoihin.

Järjestystäkin muutettiin hieman. Huoneesta tuli aika kiva. Yhtään kasvia en sinne tänä kesänä laita.
Tomaattilaatikkokin on kasvihuoneen seinustalla, ulkopuolella. Istutin siihen itsekasvatetut freesian alut ja yhden pelargonin. Vielä pitäisi kylvää jotain kivaa kesäkukkaa etualalle.


Ruukutuspöytäkin tuli siivottua. Hieman oli pöytä vinossa joten piti korjata kestopuun palasilla suoraan. Tämä pöytä varmaan tulee siirtymään liiterin toiselle seinustalle, luultavasti ensi kesänä.Kullerot on ihan kohta kukassa, samaten patjarikko. Kesäpikkusydämet kukkii jo ja kuolanpionissa näkyy ensimmäinen pieni nuppu. Siperianunikot kukkivat ja esikot vielä täydessä kukassaan.

Keittiöterassille pääsi kaksi samanlaista ruukkua istutuksineen. Näissä on varrelliset pajut, kesäleimut ja jotain harmaata köynnöstävää kesäkukkaa. Mukava väripilkku tähän aikaan kun muut ei vielä kuki.

Muurikiveys kenottaa eteenpäin, kun halusin latoa kivet "väärinpäin" että sain niihin nätimmän yläpinnan kuin jos ne olisi normaalisti latonut. Tarkoitus olisi joskus tehdä tämän muurikiveyksen eteen vielä matalampi muurikiveys, silloin tätä kenotusta ei niinkään huomaisi.
Hyvin on silti pystyssä pysynyt.
Pilvikirsikka aloitteli tänään kukintaansa. Meillä pilvikirsikka kasvaa erittäin suotuisassa paikassa, meidän takapihalla rakennuksien suojassa, joten se on kasvanut jo täyteen pituuteensa ja on pihan komistus, vaikka ikää on vasta viisi vuotta.


Loppuhuomautus. Meillä on nurmikko leikattu jo kahdesti! Apulannan heittely sittenkin auttoi myyrän kaluamaan nurmikkoon. Toivottavasti pallonurmikin alkaa vihertää kunnolla.

6 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää. Oletkin ollut ahkera; kasvihuonekin on jo laitettu kuntoon. Nyt on niin ihanaa kukintaa, nuo kullerotkin ovat niin kauniita. Pilvikirsikka on upea. - Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Teillä on nii siistin näkööstä ja täys kesä. Ihana tua kasvihuane! En lakkaa hämmästelemästä, kuinka vauhrikasta kasvu teillä on. Mun on ny pakko ottaa ittiä niskasta ja ölijytä kans terassi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliskin täyskesä, mutta kyllä meillä vielä kevät on. Puut ja pensaat on vielä paljolti lehdettömiä. Koivuissakaan ei vielä täyslehti ole. Perennoista kaikki ei ole vielä edes näkyvissä. Otin nyt vain kuvia niistä mitkä ovat jo erityisen pitkällä.

   Poista
 3. Ihania kuvia, varsinkin tuo viimeinen, siinä on niin ihana valokin<3 Minulla on kasvari vielä laittamatta, jotenkin nämä kevään päivät eivät tunnu nyt riittävän mihinkään.

  VastaaPoista
 4. Ihanan paljon kulleroita. Minulla ne taitavat kärsiä kuivuudesta, kun kukkivat kesä kesältä vähemmän. Viihtyisä kasvihuone!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!