7. kesäkuuta 2016

So Unfinished

Laitan tähän alkuun pari kivaa kuvaa. Mukava väriyhdistelmä keltainen ja oranssi, joukossa vähän pinkkiä. Siirsin kuvan keskellä olevaan tyhjään multa-alueeseen (ei nyt näy kuvassa) myskimalvaa, joka kukkii sitten myös pinkkinä. Mutta punatähkistä ei vain näy jälkeäkään.Viikonloppuna aloitin hieman liiterin toisen nurkan siistimistä. Rikkakasveja revin pois ja hain suodatinkangasta. Kankaan päälle taas keräilin muutamasta istutusalueesta pois kattotiilien murskeet. Ne siirtyi nyt sitten tänne liiterin seinän reunustalle sekä liiterin terassin reunustalle.
Katetta täytyy hankkia lisää, se on jäänyt viime kesältä vähän kesken (mikä nyt ei olisi kesken?).Mutta sitten, kun niin kovasti jotkut kehuvat että kuin hienoa ja nättiä meillä on, niin täytyy paljastaa tämä murheenkryyni tässä puutarhassa :( Erehdyin ottamaan vastaan luultavasti peltomultaa, joka levitettiin tontin länsireunustalle eli kasvihuoneen taakse ja tämä aluehan kasvaa valtoimenaan kortetta. Viime kesänä taisin kolmeen kertaan nyppiä näitä irti ja nyt on taas tämän näköistä.  Ruusupensaat on nyt vaan tässä todella huonokuntoisen näköisiä. Täytyy ensi keväänä leikata kaikki alas ja laittaa katekangas alueelle, jos sillä saisi vähän hillittyä tuon inhokin kasvua.Eilen sitten harasin rautaharavalla, sellaisella pienellä, tätä käytävää ja sain melko siistiksi. Harmi kun en hoksannut ottaa ennen-kuvaa. Samaten sunnuntaina sain siistittyä koko autotallin seinusta-alueen rikkakasvista. Sitä rikkakasvia kasvaa jo hurjasti kiveyksien raoistakin ja ainakin sen miljoona koivun alkua tuli nypittyä pois. Kivasti on norjanangervot elpyneet talvesta.


Tuli ajatus että kattaisin tämän polun sellaisella erittäin vahvalla suodatinkankaalla ja asettelisin kiviä joita tontilla riittää ja tekisin toisen kivipolun tähän. Saisiko sillä kortteen kasvamista hillittyä. Jos vielä sitoisi kivet toisiinsa kuivabetonilla, kastelisi vain päälle vedellä, niin että pinta kovettuu.Mies sitten onneksi harasi tämän oleskelualueen, tässä kasvaa enimmäkseen sammal. Tänään sitä sitten haravoin että saisin enimmät sorat vielä säästettyä paikoillaan.
Ja kasvimaalta kaivoin autonrenkaat pois. Ne saa nyt lähteä eteenpäin meidän puutarhasta.
Pitää huomenna suojata tätä ihanuutta jotenkin kun se uhkaa heittää lumet maahan :(

4 kommenttia:

 1. Jokaisella on omat murheenkryyninsä, oletan. Kyllä vain tahtoo kasvaa kivituhkassakin kaikki mahdollinen! Siemenrikat ja koivunalut ja vaikka mikä. Nurmikko puskee kivituhkareunuksen alta ja valtaa kukkapenkit, jos et pidä varaasi.
  Mutta iloitaan kukista ja kesästä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin. Pari viikkoa ollut nyt oman onnensa nojalla eteläseinustan alue, joten sen kimppuun on nyt pakko ryhtyä.

   Poista
 2. Ihana ispiroiva blogi ja kaunis puutarha sinulla. Löysin tänne sattumalta kun etsin puutarha-aiheisia blogeja.
  Terkuin Katja

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!