14. elokuuta 2017

August

Liiterille johtava kivipolku alkaa näyttää kivalta kun ympärillä on kasvit kasvaneet hyvin. 
Polun oikealla puolen kukkii rinneangervo, jota ostin tänä kesänä yhden taimen lisää. 
Poistin sen tieltä isomaksaruohoa, mikä leviää aika runsaasti. 
Hieman tässä ryhmässä nyt tällä hetkellä häiritsee valtavan korkeaksi kasvanut punalatva, jonka taas viime kesänä siirsin pohjoisen puolelta jossa se kasvoi aika hitaasti. Niin nyt se on intoutunut kasvamaan oikein kunnolla ja on vähän liian korkea muihin verrattuna.. 
Polun toisella puolella on vielä muutama aukkopaikka, mutta rajasin ne kuvasta pois. 
Ja huomasin että tuolta kasvien seasta kasvaa muutama vuosi sitten Lidlistä ostamani perenna, mikä ei silloin kasvanutkaan eikä kyllä viime vuonnakaan. Vielä en ole varma onko se sinipiikkiputki vai sinipallo-ohdake mikä siellä kasvaa.Sievä alppiasteri sekä myös Lidlistä ostettu akileija (alla) kukkivat kauniisti.
Kuin varkain aloitti tähtijasmikekin kukintansa ja tuoksu on aivan ihana. Tämä näytti vähän kärsineen talvesta ja osa oksista on sen näköisiä että ensi keväänä voisi niitä alasleikata, mutta niin tämä vain alkoi kukkimaan ja runsaasti kukkikin.

Nukkapähkämöä en saanut menestymään talven yli enkä sitten tänä kesänä törmännyt enää uusiin taimiin, mutta tämä kaunis alppitähti (yllä) on kukkinut jo useampana vuonna.

Tämän kesän itsekasvatetut salkoruusut ovat aloittaneet kukintansa. Osa on vielä nupullaan.
Kruunuvuokot olivat iloinen yllätys kun punaisten joukossa oli myös sinistä.

Autotallin maalausta meillä tiedossa tälle viikolle. Tumman harmaa maali on jo alkanut vähän auringossa haalistua ja lautojen kuivuttua on osin tullut valkoinen pohjamaali näkyviin.

6 kommenttia:

 1. Ihanan runsasta ja kukkaisaa. Jasmikkeen tuoksu tuli ihan tänne saakka.

  VastaaPoista
 2. Rehevät istutukset ja värikästä kukintaa! Ihana viirakkotunnelma viimmeeses kuvas :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pari kesää sitten tuskastelin multa-alueiden kanssa ja nyt ei niitä kyllä enää näy :)

   Poista
 3. oi, teillä on ihania polkuja! Tosi nätisti tehtyjä. Ja tuo valkoinen akileija on valloittava! Muutenkin kovin kauniita kukkaiskuvia <3 Tervetuloa vierailemaan myös Maatiaiskanasen Elämää-blogiin :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!