20. toukokuuta 2018

Springtime

Mikä ihana kevät tänä vuonna onkaan!
En siis muista näin nopeaa lumien sulamista hetkeen.


Vappuna oli vielä paljon lunta, maa pilkotti ihan vähäsen.Leikkasin taas tontin pohjoisnurkalle istutetut kuuset. 
Kuuset toin metsästä tosi rimpuloina pikkuisina taimina. Joka kevät olen niitä leikkonut ja viime keväänä yhden kuusen latvan. Nyt alkaa näyttää jo oksien tuuhentumista, vaikka paljon on vielä matkaa kartiomaisiin kuusiin. Välissä kasvavaa pihlajaa harvensimme tosi paljon, ensi keväänä se poistetaan kokonaan. Kuuset ovat jo vähän kärsineet sen läheisyydestä.Ensimmäisen istutusalueen siivosin 6. toukokuuta (wuhuu) ja...


..ettei totuus unohtuisi, näkymä toiseen suuntaan oli tämä :)10. toukokuuta tytär istutti ensimmäiset kesäkukat.


Raparperi on keväisin vallan ihastuttava.


Leikkipaikan suurien kivien juurelle on vuosien myötä alkanut muodostua kiva sammalpeite. Tätä nurkkausta aloin nyt keväällä uudistaa. Taustalla näkyvää istutusaluetta sekä kivien ohi kulkevaa käytävää. Taustan istutusalueen peltireunus on kivasti saanut talven aikana toivottua ruostetta pintaan.Kasvun voimaa voi vain ihailla.2 kommenttia:

  1. Täytyy vain toivoa ettei ilmat muutu radikaalisti ja tee takatalvea. Meillä kukkii jo Mustikka ym. Onneksi ei ole ollu yöpakkasia. Itäsuomessa on kuulemma paikoin myös mustikka kukkii ja on ollu yöpakkasia. Ei tiedä hyvää tulevalle marjavuodelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Takatalvesta on kokemusta jo useammalta vuodelta. Yhtenä kesänä runsas lumisade katkaisi rautatieomenapuun toisen oksahaaran.

      Poista

Kiitos viestistäsi!