16. kesäkuuta 2011

150l vettä kastelukannulla

Tänään on otettu lungisti (just joo, kannoin vaan 150 litraa vettä kasveille)..
Voisi sataa hieman.


Istutin pari puuta eli molemmille istutusalueille, takapihalle ja leikkipihalle, istutin pilvikirsikan. Pilvikirsikka meillä oli viime talonkin pihassa ja se kasvoi erittäin nopeasti näyttäväksi eikä jänötkään piitanneet siitä.

Siinä se on. Kuvan alaoikeassa laidassa.


Pilvikirsikan takana piileskelee lumipalloheisi. Senkin istutin tänään sekä tulevaan ruusupöheikköön valkokukkaisen kurttulehtiruusun.

Kaupungin metikosta haettiin pari saniaista suurella paakulla, että josko ne tykkäisi ja viihtyisi minun penkissäkin. Pari sijoitettiin sermin eteen, humalan molemmin puolin ja yksi pilvikirsikan lähelle.Jotta osaisi ottaa rennosti, ostin rentoakankaalin. Eka luulin että tämä olisi rentoakankaali, mutta ei, kyseessä onkin rönsyakankaali. Ei siis ole toivoa että meidän puutarhassa joskus oltaisiin rennosti..


Jos tuntuu siltä että jossain alkaa valmistua, niin alla kuvassa näkyy tulevat projektit. Terassia jatketaan ulottumaan päädystä nurmikolle asti (tuohon missä pikkupyörä on, koko talon leveydeltä) ja pikkuhiljaa nurmikkoa poistetaan kasvihuoneen toiselta puolen (eli tuo nurmikaistaleen "uloke") ja siihen tulee lisää istutusaluetta. Jei! Lisää rikkakasvien poistoa..


Leikkipaikan penkit on jäänyt vähän vähemmälle huomiolle. Uusia kasveja en ole sinne istutellut. Nyt sinne pääsi yksi pilvikirsikka.
Nää ukonlaukat on vaan ihania.


Kumpikos valtaa kummalta tilaa? Kohta taitaa saada lähtöpassit tuo mansikan näköinen. En ees muista mikä se on, mutta kovasti mansikalta muistuttaa.


Tänään ostin jo toisen purkin tätä ainetta tälle kesälle. Mulla perennat tykkäsi kovasti.


Haa! Minun kasvimaalla kasvaa ekat hyötykasvit!

Siirsin kaverilta saadut mansikan taimet omalle paikalleen. Taimet sain viime kesänä, nämä on kaikki poissiivottuja mansikan rönsyjä. Kaverillani niitä oli aivan järjetön määrä, monelle ystävälle riitti taimia. Kuinkahan iso mansikkamaa on sitten kyseessä?
Nämä taimet siis ovat viettäneet aikaansa vaan perennapenkissä paremman puutteessa.


Nyt ne pääsi laatikkoon. Harmi vaan kun ei ollut mansikkapeitettä, olisi tullut sievemmän näköinen.

Ajatuksena on lisätä vielä ns. otsalauta tms. kehystämään laatikkoa. Ja tietty maalausta vailla tämä vielä on. 
KodinTerrassa muuten katsoin Kekkilän Viljelylaatikkoa, joka on vain parin laudan korkuinen ja pienempi pinta-alaltaan ja sillä hintaa oli vajaa 50 euroa. 
Meille tämä ei ole vielä maksanut mitään, kun ollaan käytetty jätelautaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!