12. kesäkuuta 2011

73 kuunliljan omistaja

Mä aloin eilen siivoamaan meidän rytöläjää nro 3 eli tulevaa kasvimaa-aluetta. Alueellahan on ollut jätepuut/lauta-palkkikasat säilössä. Polttopuut saatiin viime vuonna tehtyä tontilta kaadetuista koivuista. Kuvassa olevat muovit on aikoinaan tullut jonkun puulastin suojapeitteinä rakennusaikana. Näitä en sullokaan roskikseen, vaan näitä käytetään hyödyksi kasvimaalla.


Erilaiset puutavarat pinosin omiin kasoihinsa. Näitä pyritään käyttämään hyvin pitkälle hyödyksi ennen kuin ne sahataan polttopuiksi.


Kasvimaan tilanne ennen.
Sinne on kipattu ylimääräinen multa vaan epämääräisiksi kasoiksi. Lisäksi alue on alempana kuin muu piha, koska pihan täyttöjä tehdessä tällä alueella oli tosiaan säilössä yhtä sun toista eikä aluetta voitu täyttää. Täytyy siis kekkasta jotain ratkaisua tälle.No, päätimpä sitten käyttää hyödyksi kaikki jätepahvitkin, ne levitin käytävän pohjalle, kunhan ensin siitä poistettiin maata ja laitettiin samaan korkoon muun pinnan kanssa. Sitten pahvien päälle kipattiin 0-8mm soraa.
Voila! Käytävä nro 1.


Ajatuksena että pahvien alta ne rikkakasvitkaan ei kovin nopeasti kasva esille. Ja pahvihan kyllä maatuu aikanaan tuonne.


Leikkipaikan penkeissä kukoistaa vaan ukonlaukat. Kevätvuohenjuurikaan ei kovin keväinen ole kun vasta ensimmäinen nuppu on kehittynyt. Niin, kukkii siellä vielä ne pinkit tulppaanit, jotka on muuttuneet lähes valkoisiksi. Lemmikki kukkii ja tulikellukat.Etupihalla, pihlajan alla kukkii ihanat helmililjat. Näitä kyllä syksyllä isken jokaisen pihlajan juurelle. Ovat niin sievät.


Eilen innostuin jakamaan kuunliljojani ja istutin taimia uuden polun ympärille. Ja laskin huvikseni montako taimea löytyy. Niitä löytyi 71 kpl kaikista kolmesta penkistäni. Nyt tosin taas kaksi lisää, kun jaoin taas yhden.

Polun molemmin puolin on nyt kuunliljareunus.


Sama kuunliljareunus jatkuu istutusalueen toista reunaa pitkin terassille päin.


Liila ripsureunatulppaani 'Blue Heron' alkaa nousta esille.


Ja taas uusiokäyttöä. Tehtiin takapihan terassille grillille apupöytä "jätetavarasta". Eikö oo nätti?
No, ei oo. Mutta aion maalata ainakin ylätason, niin eiköhän se siitä komistu ;)
Halpa ainakin oli.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!