14. kesäkuuta 2011

Ensimmäinen sermi-aita paikoillaan

Tänään nikkaroitiin ensimmäinen sermi-aita loppuun.


Illan päätteeksi maalasin sitä vielä. Toinen, naapurin puoli jäi huomiselle.


Sermiin laitettiin normilautaa pari-kolme päällekkäin ja taas pari-kolme puolitettua lautaa ja välillä välissä on yksi normilauta ja taas kolme puolitettua lautaa. Yritettiin siis välttää selvää järjestystä lautojen laittamisessa. Lautojen väliin tuli timpurin kynän menevä väli.


Tämän sermin etualalle istutan ainakin rusopajuangervoa, koska sitä siinä jo pari on kasvamassa. Pihlajan ympärille. Sermiä vasten voisin kokeilla humalaa, mutta se on tosi tyyristä minusta taimikaupoissa. Siihen nähden ettei se nyt kovin kummoinen kasvi ole. Humalan siementäkin löytyisi, jospa kokeilisi itsekin kasvattaa.Alla näkymä tieltä. Sermiä ei edes havaitse.

Toinen sermi on ajateltu asettaa etupihan koivun lähistölle. Ja kolmas sermi tulee kasvihuoneen taakse, lähelle tätä valmista sermiä. Takapihalle, puuvaraston viereen tulee myös yksi sermi. Näin saadaan näkösuojaa takana kulkevalle pyörätielle. Samaten etupihalle on ajateltu paria sermiä, mutta niillä ei ole hoppua. Sermien teosta saatiin taas hyvää lautatavaraa kasvimaan laatikoihin.


Alla kuva talon toiselta puolen. Meillä on takkahuoneessa näkymä läpi talon eli ikkunat on molemmilla sivuilla ja nyt sermi katkaisee näkymän naapurista suoraan takkahuoneeseen, jossa usein riisuudutaan saunaan. Hieman yksityisyyttä siis.


Idea sermeihin tuli muuten täältä :)

******************

Nämä ukonlaukat on kyllä parhaita! Näitä tahtoo lisää ensi vuodeksi. Kivoja kun ovat niin korkeita ja silti tosi jämäköitä.Punahatussakin on nuppua tulossa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!