8. toukokuuta 2014

Istutuksia

Menin ostamaan kesäkukkamultaa. Kotiuduin 10 orvokin taimen kera. Ja sen kesäkukkamullan.


Eilen aloitin projektin tomaatin taimet omiin purkkeihin. Huh! Olihan hommaa. Puolet siitä 40 litran kesäkukkamultasäkistä hävisi ja 33 tomaattia sai ruukutettua. Tosin ruukkuina käytän nyt näitä maitotölkkien pohjia.Tomaatteja on kolmea eri sorttia. Tavispunaista 'Moneymaker' (aika mainio nimi lajikkeella), oranssiraitaista 'Striped Stuffer' ja keltaista 'Golden Sunrise'.
Ajattelin tänä kesänä testata miten nämä viihtyisi avomaalla.Tänään sitten... Mun pitäisi olla meikkaamassa ja laittamassa itseäni teatterikuntoon, olen sinne vielä tänään menossa. Mutta kun tuo pussin loppu ja sotku huutaa kodinhoitohuoneessa. Lisäksi mun köynnökset on heikolla hapella pienissä purkeissa.Tein sitten valmiiksi jo parit kesäkukkaistutukset. Näihin tuli se orvokki ja yksi isoköynnöskrassi 'Milkmaid' sekä valkoiset kuuelämänlanka köynnökset 'Kuuköynnös'.Lisäksi eilen istutin suurempaan purkkiin kesäkurpitsaa ja mökinihmekukat. Avomaankurkut on tosi huonosti itänyt. Surku, kun viime kesänä saatiin niin hieno sato niillä. Ja uusi kokeilu, tarhasalkoruusut 'Showgirls' pääsi omiin purkkeihinsa.Vielä muutama taimi odottaa isompaa ruukkua. Pitää hakea lisää multaa :)Ja nyt valmistautumaan etukäteisäitienpäivälahjaan.
3 kommenttia:

 1. Oi ihanaa, mun suosikkiblogi jatkaa taas!! Tulin nyt vasta kurkkimaan, kun ajattelin ettei teillä ole lumetkaan vielä sulaneet...
  Ihania taimia, niissä on lupaus kauniista kesästä. Mun tomaatit on paljon pienempiä, tuli laitettua hieman myöhässä, mutta ehtivät varmaan..
  Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitos kommenteista :) Kiva kuulla että joku on kaipaillut.
   Tästä se taas alkaa. Harmillisesti työ haittaa puutarhanhoitoa ja pirun kylmäkin vielä on.

   Poista
 2. Ihanat taimet sinulla! Toivotaan, että kylmä väistyy ja saadaan taas ihanat kesäkelit :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!