9. toukokuuta 2014

Perjantai-illan tutkailut

Sieltä ne ihanuudet ponnistaa.


Tässä isoimmassa istutusalueessa, joka on myös pihan ensimmäinen, kasvaa rautatieomenapuun alla koivuangervoja sekä keijuangervoja. Viime kesänä jo kattelin että keijut oli kovin ahtaasti istutettu.



Nämä risukasat tässä edustalla.



Sain jo yhden siirrettyä uuteen paikkaan, viime kesänä tekemääni istutusalueeseen. Vieressä kasvaa lumipalloheisi, vielä kohtuu pienenä. Saattaa olla että tässäkin tulee keijuille ahtaat olot, mutta siihen asti saavat tässä aikaansa viettää. Tosin maa oli vielä roudassa että loput keijut jäi odottamaan vielä muuttoa.



Keijut on kyllä melko myöhäisiä täällä, kun viereisessä koivuangervoissa näkyy jo lehden alkuja.



Toinen kysymysmerkki on minun yllättävän hyvin pärjännyt vaahtera. Isältä Pohjanmaalta tänne tuotu ja nyt taitaa jo kolmatta, jos ei neljättä kesää viettää meillä. Paikka on samainen iso istutusalue jossa keijut ja koivutkin on. Vieressä kasvaa valtavaksi kasvanut pilvikirsikka. Hiljaa mielessäni mietin tohtisiko tätä vaahteraa vielä siirtää toiseen paikkaan, jossa voisi päästä paremmin esille. Lämmin paikka olisi kyllä se uusikin paikka. Häätyy miettiä.



Pilvikirsikassa näkyy ihania nystyjä jo.



Samaten varjolilja pukkaa ihanasti itseään esille. Viime vuonna tämä tykkäsi kyttyrää kun sen kasvua häiriköin muurikiveyksen laitolla ja multapinnan nostolla. Nyt mietin kaivaako se ylös ja jakaa uusiin taimiin vai antaako kasvaa ihan rauhassa?


1 kommentti:

Kiitos viestistäsi!