16. toukokuuta 2015

Before and After

Etupiha on vielä vähän kesken, jos jokin nyt valmis voi olla?
Perjantaina kuorin vähän soraa pois talon ja kivetyn polun välistä. 
Kuvassa näkyvä penkki on ylijäämä rakennusajalta. 
Kaksi kahi-harkkotiiliä joiden päällä on raskas ja suuri palkki, mikä jäi yli rakentamisesta. Olen palkin petsannut kalusteöljyllä väriltä Piki ja kahitiilet sudin vain maalilla mustiksi.Kävin ostamassa tulevan pinnan ja nykyisen maanpinnan väliin suodatinkangasta. Mutta hoksin kaupassa että ostankin harsoa, koska ajattelin pinnoittaa alueen valkoisella soralla ja suodatinkankaat oli kaikki ruman ruskeita. Sitä paitsi harso maksoi vain puolet suodatinkankaan hinnasta.Päälle tuli sitten Kekkilän valkoista soraa.Mietin aika pitkään laitanko mustaa vai valkoista soraa, mutta päädyin valkoiseen, kun seinäkin on valkoista kiveä. Nyt on kivan näköinen etupiha. Vielä pergolapylväiden edustalle pitää istutella kasveja, kun ne jäi viime kesnä vielä vähän kesken. Koivuangervoa niissä kasvaa jo muutama, joten niitä varmaan laitan lisää ja humalaa kasvamaan raudoitusverkkoon.Olisihan se kivaa että samalla jatkuisi nurkan taaksekin, mutta sorapussit maksaa vähän päälle 10 euroa ja yhdellä pussilla saa pinnoitettua vähän yli neliön alueen. Saattaa olla että ensi kesänä pinnoitan sitten tämän nurkan keittiön terassille asti yhteneväiseksi etupihan alueen kanssa.


Ennen ja jälkeen:13 kommenttia:

 1. Hyvä tuli! Kyllä tua valakoonen on eherottomasti parempi ku musta. Näkyy tua penkkiki paremmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ehkä musta olisikin ollut liian tumma.

   Poista
 2. Tulipa hieno, viimeistelty ilme!

  VastaaPoista
 3. Hienon näköinen valmiina. Mutta kyllä tuo nurkan takana oleva jatkokin on kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Onhan se luonnonkivetkin kivat, mutta ehkä noiden yhdistäminen ei oikein minun silmään näytä hyvältä.

   Poista
 4. Hieno tuli! Kasvit pääsevät varmasti oikeuksiinsa tuon valkoisen yleisilmeen kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kunhan kasvavat, noissa ämpäreissä kasvattaminen on ihan kokeiluasteella.

   Poista
 5. Näyttää todella hyvältä. Saa olla ylpeä, kun tällaista saa aikaiseksi. Siitä on iloa moneksi vuodeksi. Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
 6. Olisit vaan ostanut suodatinkangasta, harsosta nimittäin kasvaa rikkaruohot läpi (kokemusta on ) Vaikka ensin näyttää, että eihän siinä alla mitään kasvanutkaan, niin kesällä huomaat, että alkaa työntämään kaikenlaista "heinää."

  Nyt näyttää kyllä todella kauniilta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se auta vaikka suodatinkangasta olisin laittanut. Yhtä lailla ne tuulessa lentävät siemenet tarttuu siihenkin. Ja tässä on alla rakennushiekka että näihin viiteen-kuuteen vuoteen on muutama hassu harso tuohon ilmestynyt.

   Poista
 7. Oi miten sulla riittääkin näitä hyviä ideoita. Tosi kaunis lopputulos.
  Mitä sulla kasvaa noissa pyöreissä kohdissa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos :)
   Pyöreät ympyrät on suuria taimipurkkeja jotka olen säästänyt ja upotin maahan. Yhdessä kasvaa tai pitäisi seppelvarpu. Se on vähän kiikunkaakun menestyykö meillä, eikä vielä ainakaan eloa näy. Pitää miettiä mitä siihen sitten laittaisi, ehkä lamoherukka ja toisessa kasvaa kuunliljoja ja kolmannessa ahomansikkaa, jotka otan kyllä pois kun en tykkää niistä. Ne leviää vähän turhan innokkaasti. Nämä vaan unohtuu kastella ja kun katon alla tavallaan ovat, niin aika huonolla hoidolla ovat välillä.

   Poista

Kiitos viestistäsi!