14. toukokuuta 2015

Tulvan aikaan

Kevättulvat. Jännittäviä aikoja. Joet muuttuu järviksi. Vesi ulottuu ajotielle asti. Pyörälenkit katkeaa, kun alikuluista tulvii vedet. Laiturit ja veneet lähtee liikkeelle. Vettä sataa aina vain.Sisätiloissa alkaa taimet kukkia. Lumihiutale aloitti, sitten marketta, nyt päivänsini.Ja tomaatit. Kaikki tomaatit kukkii ensimmäisiä kukkiaan. Kurpitsa työntää kovasti nupun alkuja ylöspäin. Lehdet kellastuu ahtaissa purkeissa. Voih, kun voisi jo ulos istuttaa.. Mutta räntäähän se on tännepäin luvannut ensi yöksi ja +1 astetta. Koska se kesä tulee?


Nämä avomaankurkut vietti aikaansa taimihyllykön alahyllyllä enkä huomannutkaan että ne oli venähtänyt näin pitkiksi jo. Oli pakko kiskoa ne pois hyllyltä ja asetella keskelle olohuonetta.


7 kommenttia:

 1. Siellä ei haittasi vaikka sadeen tulo nyt vähän jo hellittäs. Hellittäs ikävät tulvatkin.

  VastaaPoista
 2. Voi ihme, millaiset tulvat teillä on. Tuntuu, että vettä tulee joka puolella, meillä Pohjois-Karjalassa on satanut liki koko päivän. Mukavaa helatorstain ehtoota!

  VastaaPoista
 3. Jos kohta ei ala tulla lämmintä niin sullla kasvaa kurkut sohvalla ;)

  VastaaPoista
 4. Kyllä sitä kesää ja lämmintä jo kovasti peräänkuulutetaan, missä viipynee?
  Taimet on vallan villiintyneet teillä :D

  VastaaPoista
 5. Siälä on oikee kunnon tuluvat. Täälä ne jäi aika heikooksi tai ei ollu ollenkaa. On sulla valtaasat kasvatukset. Moon torennu, että ne ei oo mun juttu.

  VastaaPoista
 6. Vau mitkä taimet. Juuri katsoin telkusta uutisia tulvista. Aika hurjalta näyttää.

  VastaaPoista
 7. Sinulla on taimet mahtavassa kasvussa. Hui noit tulvia. Toivottavasti helpottaa tulvat sielläpäin. Hurjilta kuulosti Pudasjärven tulvatilannekin.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!