9. kesäkuuta 2015

Betoninen pallo

Ostin kirpparilta viime vuonna tämän valaisimen pyöreän kuvun. Nyt testattiin sitä ja täytettiin betonilla. Annoin kuivua viikon ja aloin varovasti vasaralla naputella sitä.Hieno yksilö sieltä kuoriutui. Se pääsi nyt yhden kiven päälle, mutta saattaa kyllä vaihtaa paikkaakin.Puutarhakierros on aina kiva tehdä, kun huomaa taas jotain uutta kehittyneen. Harmillisen kylmät ilmat olleet kyllä pitemmän aikaa. Muutama pensas on vieläkin kuin risukasa, ainakin keijuangervot.
Rautatieomenapuu kärsi kovasta ensilumesta ja yksi oksa katkesi. Teippasin sen kiinni mutta ei se ole siitä elpynyt ja kuollut oksa törröttää vieläkin puussa kiinni. Nyt taas kahdessa muussa oksassa näyttää olevan enemmän nuppuja kuin koskaan :) Ja keittiöterassin puolella kasvavat pionit näyttää lupaavilta. Samaten viime kesänä Pionien kodista tilatut pionit on kaikki hengissä.
Tänään kanttasin penkin reunaa ja tulipahan siisti. 
Vielä olisi muutama kantattava jäljellä. Siitä sitten myöhemmin lisää.

14 kommenttia:

 1. Ihana pallo! Öljysitkö lasimuotin sisältä ennen täyttöä vai toimiko hyvin ilmankin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä öljysin. Öljyän yleensä kaikki, vaikka ei varmaan ole tarpeen aina.

   Poista
 2. Nyt häviää kirppariilta kaikki pyäriät pallolamput. Mä vähä ihimettelin ensin tuan kiärreosanki täyttämistä, mutta siitähän tuli aiva loistava jalulta. Yritin teherä jalakapallosta vastaavaa, mutta se on kaukana pyäriästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin taitaa hävitä :) Itsekin etsin vähän isompaa toista kaveriksi.

   Poista
 3. Ihana betonipallo! Nyt pitää metsästää jostakin tuollainen lasikupu :-)

  VastaaPoista
 4. Hieno idea ja hieno pallo! Tuollaisia voisi jalostaa kyllä muuhunkin.. Olenkin joskus suunnitellut kaikenlaista, mutta vielä on jäänyt, ehkäpä jonain päivänä. Tuommonen pallo tarvii kyllä tosiaan varmasti kuivumisaikaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kyllä tätä varovasti naputtelin ja itku olisi päässyt jos ei olisi ollut kuivunut tarpeeksi.

   Poista
 5. Vautsi! Tiedän mitä teen tänä kesänä :) Uskaltaisikohan kokeilla muovisen sisään, sen rikkominen voi olla vähän haasteellisempaa...

  Sini K.
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muovinen saattaa olla vaikeampi hajoittaa, kun se vaan sinkuu ja venyy.

   Poista

Kiitos viestistäsi!