11. kesäkuuta 2015

Kanttausta

Suuret ruukut on terassilla paossa kylmyyttä. Nyt taas siirsin ne ulos.
Ostin paikalliselta FB-kirpulta kivan rahin terassille ja kohta saapuu ne tuolit.


Huoh huoh huoh.
Siis millä saa tämän hemmetin kortteen kuriin? Auttaisiko runsas kalkki?


Ei kait muulla kuin kitkemällä pois. Haen maanpeitekangasta ja laitan sen tähän ja päälle kasan haketta. Haketta on lisätty tähän nelisen vuotta sitten ja nyt se on kyllä ihan huvennut olemattomiin.


Toinen huokauksien aiheuttaja on meidän takapihan nurtsi. Pitää varmaan salaojittaa pikimmiten. Vesi hyllyy ja lilluu pitkän aikaa rankan vesisateen jälkeen nurmella ja sammalta pukkaa joka penkistä. Rautakangella kun maahan pistää, niin kuuluu vaan slups-ääni. Tässä alakuvan kohdassa se ongelma ei ole suurin. Tästä nyt vaan kuljetaan tosi paljon kasvimaalle, joten nurmikko on päässyt kulumaan. Keväällä keihästin talikolla reikiä nurmeen ja lähestulkoon joka iskulla talikko iski kiveen.


Aloin penkkien kanttaamisen. Hienoa kanttauslapiota / -rautaa mulla ei ole, ihan lapiolla iskin maahan ensin jäljen ja lopuksi poistin nurmen ja lisäsin uutta multaa. Multaa pitää lisäillä lähes kaikkiin penkkeihin. On tainnut myyrät tehdä tepposiaan kun on niin kumpuilevaa pintaa paikka paikoin ja kuoppia siellä täällä eikä kaikki ole vielä nousseetkaan, liekö joutunut myyrän suihin.


Mutta hei. Tämä jälki palkitsee :)


Viime vuonna en puhdistanutkaan tätä penkin tiilimurskareunusta. Olikin lehteä ja roskaa kertynyt. Kyllähän tulee siistiä jälkeä pienellä vaivannäöllä. Tunnit ei vaan illassa riitä. Lomaa siis odotellaan.


Jäävuorisalaattia kylvin parvekelaatikkoon ja nyt se on itänyt kun siirsin senkin terassin lämpöön.


3 kommenttia:

 1. Kaunista jälkeä sait aikaiseksi. Aikaa vaan kuluu yllättävän paljon tällaisiin hommiin. Onneksi saa sitten nähdä kättensä jäljen. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kuluu. Kumpa saisikin enemmän touhuta puutarhasssa. Mutta ei ole täällä oikein vielä säätkään suosineet.

   Poista
 2. Pienetkin ponnistelut pihalla tuntuu niin hyville ja jälkeä syntyy. Siistiä jälkeä siellä taas tuli. Pihalle saisi uppoamaan aikaa niin paljon, kuin vain jaksaisi ja ehtisi. Meillä huusholli on aina keväisin sen näköinen, että tietää, missä talon emäntä on, ei ainakaan sisätöissä :)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!