10. heinäkuuta 2016

New Paving

Hei!

Tänään saatiin kivetettyä autotallin tausta tai hieman jäi vielä vajaaksi ja päätettiin että haetaan vielä yksi lava, että saadaan kunnolla tehtyä. Mies haki siis perjantaina lavallisen pihakiviä, mutta lauantai pyörähti melkein koko päivä pojan jalkkisturnauksessa katsomon puolella ja tietty jalkapalloteemaa jatkettiin tänään iltapäivällä RoPSin pelissä sekä nyt illalla vielä EM-finaali. Mutta valmista saatiin.

Hain etuterassin maitotonkkaan rankkasateen kaatamia jalopähkämöitä. Harmittaa kun nämä on hienoimmassa kukassa ja aivan maata myöten. Pitää siis nauttia näistä maljakossa.


Mutta sitten siihen kiveykseen. Autotallin tausta oli tarkoitus tosiaan laittaa kiveykselle.

Muutaman kivistä asettelin kasvihuoneen edustalla, ihan vain nähdäkseni miten kiveys osuu yhteen viime kesänä tehdyn betonikivipolun kanssa ja hyvinhän korkotasot sopi toisiinsa. Päätettiin samalla miehen kanssa että laatoitetaan kasvihuoneen edusta myös, ensin mietittiin sen jättämistä soralle.Erityisen iloinen olen että mies sai sahattua kivet kolmionmallisen terassialueen eteen.Kiveyksen latomisen jälkeen siirsin muurikiviä pois paikoiltaan, lisäsin alle soraa ja asettelin takaisin. Hullua hommaa, mutta nyt muurikivet sijoittuvat ihan muutaman sentin vastaladotun pihakiveyksen päälle. Näin säästytään monen kiven sahailulta ja samalla saadaan muurikiveys uudelleen näkyviin ja omaan arvoonsa. Hommaahan tuossa tosiaan on, kun taisin vasta viime kesänä muurikiviä edellisen kerran siirrellä ja istutella taimia uudelleen kun nostin istutusalueen pintaa ylemmäs. Nyt pitää taas tuoda multaa muurikivien taakse jääneeseen tyhjään tilaan ja ensi keväänä sitten tarkastellaan siirretäänkö kuunliljoja lähemmäs muurikiveystä.


Lisäksi täytyy varmaan pari uutta, pyöreää betonikiveä tehdä, että saa tämän polun yhdistymään nätisti uuteen kiveykseen ja lisäksi Kekkilän rantakiveä pitää ostaa yksi säkki lisää.


Tässä näkyy millaiselta näyttää muurikiveys ennen ja jälkeen muutoksen. Ilman poisnostoa, soran lisäystä ja siirtoa betonikiveyksen päälle, olisi muurikiveys kyllä menettänyt arvonsa. Eikä noita pihakiviä olisi hullukaan jaksanut sahata muurikiveyksen mukaisesti. 
Huomenna jatkan tästä eteenpäin.


Loppuun vielä pari kuvaa uusista kukkijoista. Tähtijasmike ja kesäkullero ovat aloittaneet kukintansa. Myös eteläterassilla keijuangervo on aloittanut kukkimisen.2 kommenttia:

  1. Kyllä kannatti nostaa muurikivet, ovat nyt arvoisestiin esillä. Nyt on helppo pitää pihaa puhtaana, kun kivetty.

    VastaaPoista
  2. Iskemättömän hienoa tulosta tulee! Mutta noinhan se yleensäkin menee, ensin rakennetaan yksi kohta ja sen seurauksena on hoidettava uusi projekti jne...

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!