7. heinäkuuta 2016

Front Garden

Etupihan pergolarakennelmien edessä kasvaa koivuangervoa. Osan angervoista olen ostanut taimina, mutta koivuangervo on hyvä kylväytymään, joten osan olen saanut siirtämällä toisaalta tähän etupihan rivistöön. Koivuangervojen joukossa kasvaa nyt orvokkia, mitä en ole paikalle istuttanut. 
Pergolat rakennettiin kaksi vuotta sitten, mulla oli niiden edessä ruukut joissa kasvoi mm. orvokkia, joten nämä ovat niiden siemenistä kasvaneita.


Innostuin kanttaamaan istutusalueen reunaa ja poistin samalla viimeisen pergolarakennelman ja pienen seinämän välistä nurmikon. Olikin aika ikävä ajaa nurmikkoa kun reuna kiemurteli miten sattuu. Nyt on hyvä linja. Siirsin nurmikon tilalle yhden puistosyreenin, joka kasvoi aika huonosti suurten nauhusten seassa. Syreeniä ei siis enää näkynyt nauhusten alta. Lisäksi siirsin yhden koivuangervon liian tiheästi kasvavien välistä. Keväällä siirretyt humalat kasvaa hyvin pergoloissa.

Herukkaperhonen piipahti jalopähkämössä.

4 kommenttia:

 1. Sinulla on todella ihastuttava puutarha. Niin kaunista ja niin siistiä. Hyvä otos perhosesta ja jalopähkämöstä. -Poutaisia kesäpäiviä!

  VastaaPoista
 2. Orvokit ovat hakeneet oivan paikan itselleen! Istutukset ovat tasapainoiset ja kehystävät rakennusta ja pihaa linjakkaasti. Pihasi on hoidetun ja siistin näköinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoista! Ehkä rajaan pois kuvista ne ei-hoidetut kohdat ;)

   Poista

Kiitos viestistäsi!