1. maaliskuuta 2017

Talvella sisällä

Olen tänä keväänä innostunut taas huonekasveista. 
Niitä on nyt ripoteltu pitkin taloa sinne tänne.

Töistä pelastin yhden pienehkön peikonlehden ja kukkakaupasta ostin melko kalliin kilpipiilean, mutta se oli tosi nätti etten voinut vastustaa kiusausta.Ystävänpäivälahjaksi sain mieheltä Ferm Livingin kukkalaatikon, jotka olivat Stockmannilla kanta-asiakastarjouksessa helmikuussa. Laatikko on kiva muotokieleltään ja kevyehkö, joten sen voi kiikuttaa kesällä ulos. Väriltään se on vaalean harmaa, ja aivan täysin samaa sävyä vanhan Mademoiselle-tuolin kanssa. Alunperin ajattelin istuttaa suoraan laatikkoon kasvit mutta olen nyt vain sijoittanut kasvit ruukkuineen laatikkoon.


 Netti-innostuksesta laitoin avokadon siemenet multaan ja siellä ne vietti aikaansa tosi pitkään ja melkein jo menetin toivoni ja aloin kaivamaan roskiin, mutta niillä olikin juuret! Asettelin ne sitten vesipullojen suuaukkoihin juuret veteen ja kasvu alkoi. Aika hurja hujoppi tuli yhdestä.Muutama viikko sitten istutin ensimmäisen multaan ja se on jo kasvattamassa lisälehtiä. Toisten kasvu on vähän jämähtänyt. Yhdessä on vain yksi lehti ja toisessa pienet lehden alut.Ostin risujakin kotiin. Kirsikan oksat oli tosi edulliset, semmonen kymmenkunta oksaa vajaa neljä euroa ja kukkia jo työntyy esille. Mutta aika vähänlaisesti tosin. Ostin myös ihana magnolian oksan 10 eurolla, mutta siinä ei vielä ole elomerkkejä nupuissa. Pitää ehkä jaksaa olla kärsivällinen.


5 kommenttia:

 1. Vau, onnistuit avokadon kasvatuksessa, olen yrittänyt sitä useasti mutta en ole onnistunut, tai ehkäpä olen ollut liian kärsimätön. Ihanat "risut" ja viherkasvit 😊

  VastaaPoista
 2. Komea peikonlehti - ne ovat niin muodikkaita, että alkavat olla vihermyymälöissä loppuun myytyjä. Avokado-kasvatus näyttää menestyksekkäältä, siis kannattaa uskoa, että juuret tulevat ensin!

  VastaaPoista
 3. Oon monta kertaa kattonu avokaaron siämentä, että itääsköhän tää. Näyttää itävän :)
  Hiano pelastus. Tuntuu viherkasvipuumi voimistuvan tänä talavena. Komian ja monikäyttöösen kasvilaatikon sait.

  VastaaPoista
 4. Ensimmäisen kuvan lehteä pitävä käsi on hauska :) Hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Komeat viherkasvit! Minullakin on avokadon siemenet kasvamassa. Aurinkoista alkanutta viikkoa! P.s. blogissani on puutarhakirja-arvonta:)

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!