27. huhtikuuta 2017

Hullu huhtikuu

Huhtikuun sää on kyllä ollut melko ihmeellinen. Meillä ei kevät ala ollenkaan.
Lunta on vielä lähes metri näin huhtikuun lopussa ja öisin on pakkasta. 
Päivällä tulee vuoroin lumisadetta, räntää ja auringonpaistetta.


Hain Ikeasta tämän kauniin ruukun peikonlehdelle. Ruukku on Ikean PS2017-mallistoa ja sen on suunnitellut suomalainen Iina Vuorivirta. Iina on ensimmäinen suomalainen suunnittelija Ikealla.
Pikkuruiset taimetkin ovat kasvaneet jo valtavasti. 
Olen hankkinut pelargoniaa, lumihiutaletta ja verenpisaraa sekä yhden petunian Kodin Terrasta.


Kylvetyistä päivänsinet etsii jo turvaa hyllyköstä. Mulla on hukkuneet kaikki tukikepit, joten olen katkonut varsia aina kun ne liikaa tuppaa sotkeutua toisiinsa. Ehkäpä sitten tulee kesäksi tosi vankkoja taimia kun katkon niitä niin ahkerasti :)


Lumimäärä oli jo niin valtaisa meidän tienpäädyssä, että ei meinattu mahtua pihasta tielle. Onneksi kävivät tyhjentämässä kukkulan. Ajattelin ensin että hakisivat pois ylimääräiset lumet tiealueelta, mutta lunta lähtikin varmaan se 10 kuorma-autolavallista.Tällä viikolla on taas satanut uutta lunta. 
Niin kivasti näkyi jo hieman kiveystä ja muurikiveystä, niin ei näy enää.Tässäpä lumitilanne sitten ihan näiltä päiviltä. Enää parit päivät vappuun. En kyllä muista että olisi näin talvista ollut enää tähän aikaan. Luntahan on melkein aina ollut, paitsi vuonna 2004 viikko ennen vappua meillä oli hurja helle, meidän 1-vuotias tyttö oli vaipassa ja lyhythihaisessa hiekkalaatikolla ja vappuna taas jäädyttiin kankeaksi.
Salkoruusut on hyvässä kasvussa. Mulla kasvaa nyt 3 taimea/ruukku. 
Täytyy varmaan kohta niille antaa lisää tilaa. Odotan innolla loppukesän ruususalkoja.Mukavaa Vappua kaikille!

9 kommenttia:

 1. On teirän lumimäärä tosiaanki viälä valtaasa. Sulaahan se, pitää vaa jaksaa orottaa......pakkohan son, eipä sille mitää mahara.
  Komia ruukku, jotenki, veistokselline. Hyvä sisustuselementti :)
  Iloosta vappua!

  VastaaPoista
 2. No tosi talviselta näyttää. Meillä ei varmaan koko edesmenneenä talvena ollut yhtä paljon lunta.
  Mukavaa vappua myöskin sinulle.

  VastaaPoista
 3. Ihan uskomaton määrä lunta, mielenkiintoista seurata minkälainen kesä on tulossa. Sinulla onkin jo komeita taimia kasvussa. Aurinkoista vappua!

  VastaaPoista
 4. Onpa teillä vielä paljon lunta. Alkaa oma malttamattomuus hiukan hymyilyttää, meillä sentään on huhtikuulla sataneet lumet sulaneet saman tien pois. Tsemppiä, kyllä se kesä sieltä joka vuosi tulee! :) Taimet näyttää komeilta ja hyvinvoivilta! :D

  VastaaPoista
 5. Mukavaa vappua sinnekin! Ihan sama se on täälläkin, tuntuu että tottase juhannukseen mennessä kevät tulee. On tämä kerrassaan ihmeellistä, ei talvi löysää otettaan millään.

  VastaaPoista
 6. Minä ajattelin juuri samoin,kuin Hanna H tuossa ylempänä. Alkaa tosiaan oma malttamattomuus tuntua hieman tyhmältä.
  Toivotaan, että meille kaikille koittaisi äkkiä kunnon kevät.
  Iloista vappuviikonloppua!

  VastaaPoista
 7. Kovin ovat erilaisia nämä kevätsäät niin teillä kuin täällä etelässäkin. Meillä ei sentään hankia enää ole, mutta taivaalta sataa vuoroin lunta, räntää tai rakeita. Eiköhän se tästä vielä iloksi muutu, toivotaan ainakin.
  Hauskaa vappua sinulle!

  VastaaPoista
 8. Vein juuri lumikolat varastoon, vaikka niitä ei ole täällä tarvittu aikoihin. Tosin tänä aamuna maa oli taas valkoisena. Mutta ei mitään teidän kinoksiin verrattuna. Huikeata kyllä miten nopeasti teillä pohjoisessa kaikki etenee kun lumi sulaa! Ja sulaahan se:) Lämpöisin vappuajatuksin!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!