23. heinäkuuta 2012

Lomareissusta

Reissuun lähtiessä tai kotiin palatessa ei voi olla törmäämättä näihin. No, ei ihan onneksi törmätty.


Minun kotipuolestani löytyy valtakunnallisesti arvokas maisema-alue: Hyypänjokilaakso. Täältä molemmat vanhempani ovat kotoisin.


Isäni kotitalo on tiensä päässä. Talon hirret laitetaan myyntiin.Peräkamarista löytyi tapettien alta hirsiin lyödyt kuviot, kahdella eri sabloonalla. Entisajan tapettia :)


Eteisessä on laitettu yksi ovi umpeen aikoinaan. Oven takana on toiminut kuulemma myymälä.


Sanomalehdet oli vuosilta 1932 ja 1935. Tekstieron näkee ao. kuvassa, jossa on -32 ja -35 vuosien artikkeleita vierekkäin.


Minun kotipihastani löytyy aivan valtavia jättipuita. Kuten tämä puu. Mieheni seisoo siinä mittatikkuna. Puu on kirsikkapuu. Vähän on hankala poimia kirsikat ylhäältä ;), ne tarjoillaan linnuille.


Toinen valtava puu on tämä vaahtera. Muistan että olen joskus 1987 tai sinnepäin, hypännyt puun yli. Nyt ei onnistuisi ;)


Kolmas upea yksilö on riippapihlaja, jonka alla on mahtava maja.


Riippapihlajan rungon takana.


Nämä vadelmat olen kotiin kiikuttanut täältä Rovaniemeltä joskus vuonna 1995 ja ne tuottaa satoa hyvin.


Lomalla me pongailtiin tietty Ängri Böördsejä.


Niitä vihaisia lintuja löytyi tuolta alhaaltakin.


Leikkipaikkasuunnittelijana minua kiinnosti toki uusi Lappsetin Angry Birds Land Särkänniemessä. Tästä monitoimilaitteesta ainakin meidän 5-vuotias tykkäsi tosi paljon, 9-vuotias ei niinkään.


Kukkuu, täällä minä olen.


Punainen angry bird kukkasin.Veljen vaimolla alkaa puutarha olla tosi rehevä. Minä jaksan ihastella yhtä lempikasviani, kuunliljoja. On lehdissä vaan kokoeroa..


Puutarhasta löytyy myös minusta tosi näppärä kasvihuone. Vanhoista ikkunoista tehty, ilman kattoa! Säästyy kastelemiselta (jos sattuu satamaan, kuten tänä kesänä).


Kierrätysmateriaalia käytetään täälläkin :) Kasvialtaiden reunat on kahtia sirkkelöityä uima-altaan reunaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!