25. heinäkuuta 2009

Projektin esittely

Hei!

Edellinen puutarhani on jäänyt muiden hoidettavaksi, nyt on edessä uusi pihamaa.

Uusi koti on nyt siinä vaiheessa että puutarhaankin on jo päästy. Toissa päivänä kävi kaivinkone tasoittamassa pihan, eli nyt näyttää jo siedettävältä. Tähän asti olen "kärsinyt" aina kun ulos on katsonut. Takapihalla oli meinaan valtava multakasa.

Jospa vaikka pikakelaan teidät minun kanssa samaan aikaan.

Huhtikuussa aloitettiin puiden kaadolla lumen keskellä. Tontti on melko lähellä kaupunkia ja lasten tulevaan kouluun on lyhyt kävelymatka. Alue on aiemmin ollut monta vuotta puistona. Tien toinen puoli on rakennettu 90-luvun alussa. Meidän tontilla, mikä on tien päätytontti, on paljon jätemaata. Tontilla oli pieni lampi, jota on luultavasti pyritty täyttää taijotain ja tontilta löytyi betonijärkäleitä, raudan kappaleita, tiilen murikoita ja toissa päivänä kaivinkone kaivoi niin vanha puukkokin osui kauhaan. Tästä syystä kaupungin miehet oli suotuisia ja lupasivat meille että saadaan levittää tonttia itäänpäin, kunhan pidetään alue hoidossa.

Toukokuun 14. pystytettiin talon seinät. Talo on kuten edellinenkin betonielementtitalo, autotalli tulee puurakenteisena. Edellisestä poiketen tässä talossa on normihuonekorkeus ja harjakatto, edellisessä oli lähes 5 metrin korkeus olohuoneessa ja osin pulpettikatto.Ikkuna-aukot suureni edellisestä ja niihin olen tositosi tyytyväinen! Lattia valettiin 17.kesäkuuta. Kuukausi seinien asennuksesta.


Tontilla ja lähiympäristössä kasvaa koivua, pihlajaa, saniaisia, mesimarjaa, metsätähteä ja hillaa. Pari päivää sitten poimin ensimmäiset hillat.

Ensimmäiset perennatkin on jo istutettu, tai laitoin valeistutukseen että selviäisivät hengissä. Sain kaverilta jättipoimulehteä joka on mun lempparikasvejani.


Rakennuskiireiltä olen ehtinyt miettiä jo pihasuunnitelmaakin.

Punaisella katkoviivalla näkyy oikeat rajat, mutta kuten kuvasta näkyy tonttimme koko kasvoi melko paljon. Suunnitelmaan on vähän luonnosteltu puiden, pensaiden ja perennojen sijaintia. Talo sijoittuu pääosin koillis-lounaissuuntaan. Iso terassi suuntautuu länteen. Lasten leikkipiha sijoittuu nyt kivalle eteläseinustalle ja se kauan himoitsemani pyöreä kasvihuonekin on saanut sijaa suunnitelmasta.


Mutta eiköhän tämä tästä taas etene ajan myötä :)

TERVETULOA MUKAAN!

9 kommenttia:

 1. Hei!

  Mukavaa, että jaksoit taas laittaa blogin pystyyn. Seurasin ensimmäistäkin pihaprojektia mielenkiinnolla, ja uskompa että tämän kertaisenkin kanssa käy samalla tavalla :) :)

  Suunnitelma näyttää jo oikein mukavalta. Sinä onnekas, joka saat suunnitella kaiken alusta alkaen ja toteuttaa sellaisen pihan kuin itse haluaa!!

  Tsemppiä sinne rakennus- ja pihapuuhien keskelle.

  Henska

  VastaaPoista
 2. Terve,

  Mitäpä tässä tilanteessa sanoisi... Varmaankin, että onnea uuteen blogiin.

  Suunnitelmahan näyttää tosi selkeältä. Millä ohjelmalla olet sen tehnyt? Kasvimaan perässä näyttäisi olevan kysymysmerkki. Mikä siinä arveluttaa, koko vaiko sijainti?

  VastaaPoista
 3. Tervehdys kaikki!

  Mukava huomata Jaskan ilmoittautuvan ensimmäisenä. Harmiksi vaan tämä puutarha ei kyllä tänä kesänä hurjasti edisty, kun tuo talon rakentaminen ja sinne muuttaminen painaa päälle.

  Henskallekin tervetuloa!

  Jake: Työssäni käytän pal-jon autocadia eli sillä olen tehnyt. Sitten "värittänyt" olen M-Colorilla.
  Kasvimaassa arvelluttaa sekä sijainti (se ei todellakaan taida tulla tuohon Terassin eteen) sekä sen hoitamisen into ;)

  VastaaPoista
 4. Hei! Halauanpa seurata teijän projektia, ku meilläki on menosa samat hommat, eli muutto ja sitten piha. Tai ekana vanhan purku. Liitän listaani tämän plokin nii pääsen seurailee.

  VastaaPoista
 5. Täälläkin seurattaisiin mielellään :) Joten kukkuu, missä piileskelet?

  VastaaPoista
 6. Mukava, että löydätte blogini! Lupaan ettei tämä jää tähän.

  Mutta tällä hetkellä me rakennamme taloa valmiiksi, muutto on kuukauden sisällä, joten kiirettä piisaa sisällä. Kalusteita asennellaan ja pintoja käsitellään.

  VastaaPoista
 7. Moikka! Saatkohan viestin tätä kautta? Jos haluat ostaa ne minun vähän käytetyt pesuainepurkit joita kommentoit blogissa, niin ota yhteyttä sähköpostilla elina(at)patio.fi.

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!