K A S V I H U O N E E N TARINA


VUOSI  2 0 0 9


Suunnitelma (ja haaveilu) kasvihuoneen sijoittumisesta.


Pihan muotoilussa tehtiin heti kasvihuoneelle oma alueensa ja kunnolliset pohjatyöt, vaikkei ollut varmaa koska sitä siihen edes pystytetään.
(kuva otettu alkutekijöissään olevalta takaterassilta)


Hiekkaa kipattiin monta kuormallista pihan käytäville sekä kasvihuoneen pohjalle. Pohjalle laitettiin vielä suodatinkangasta pohjamaan ja hiekan väliin.
(oih, meidän iso poika siellä tepastelee pikkuruisena)


Syksyn sateet yllätti ja tuntui että kaikki hiekka valui jonnekin maanrakoon.
VUOSI  2 0 1 0


Alueen muotoilua ja edelleen sitä haaveilua..

Alueelle ei oikein ollut järkevää käyttöä, lasten leikkipaikkana lähinnä.

Kasvihuoneen viereen sijoittuu suuri istutusalue, joka alkoi saada kasveja kesällä 2010. Pihavalaistusta varten on varattu yhdelle lampulle paikka ja suunnitelmissa on istuttaa alueelle vielä pari puutakin.VUOSI  2 0 1 1


Jo alkoi tapahtua!!!
Äitienpäivälahjaksi sain kuopan maahan!


ja kuoppa täytettiin karkealla soralla.


Soran päälle styroksia


ja päälle vielä 0-8 soraa.


Miettimistä ja pähkäilyä, budjetin laskemista.
Lasinen vai muovinen...

Hobby Hallista tilasin sitten pyöreän (8-kulmaisen) kasvihuoneen, jossa on seinät polykarbonaattia ja katto kennolevyä. Hinta hieman alhaisempi kuin lasisessa versiossa.Kasvihuone saapui kahtena pakettina Hobby Hallista toukokuussa.


Lattiamateriaalia pähkäilin myös monesti. Kasvihuoneen viereen on sijoitettu pienempi ympyrä, johon on haaveissa joskus latoa ympyräkiveys betonikivestä. Joten päädyin sitten kestopuualustaan.


Lattian runko tehtiin 26.5.
Rungon sisämitta on noin 3,5m. Päällilautojen kanssa halkaisija on n. 4m. Lattiassa on 8 kulmaa.Varovainen kurkistus putkih...ttiin (kääks, kuka tulis ja kokoaisi?)


Lattian alusta täytettiin jäljelle jääneillä styrokseilla ja muilla eristeillä.


Osia oli melkoisesti, taisi olla viimeinen numero 49. Osat järjestelin numerojärjestykseen, joten oikean löytyminen oli helppoa.


Ensin alakehikko, pystyt ja yläkehikko. Oviaukko oli hieman erilainen. Kasvihuoneen mukana tuli ns. maakiilat, mutta meillä mies ruuvaa kasvihuoneen kiinni laudoitukseen.


Katto kasattiin maassa. Kennolevyissä oli molemmin puolin muovit, tämä tosin huomattiin vähän myöhään, kun osa oli jo kiinnitetty. Kaikki "lasielementit" kiinnitettiin listoilla, joten ruuvarin kärsivällisyyttä kysyttiin.


Katto nostettiin kehikon päälle, mikä sujui yllättävän helposti. Eli me saatiin kahdestaan se hienosti nostettua. Sitten kiinnitettiin seinien alaosaan "sokkelit", joiden päälle asetettiin seinälevyt, jotka kiinnitettiin listoilla sivuilta ja ylhäältä. Kasvihuoneessa on kaksi tuuletusluukkua joiden paikan sait itse määritellä.


Ovi laitettiin viimeisenä ja minusta se olisi voinut olla hieman kapeampi, mutta sivut on kaikki yhtäsuuria.


Numerointitarroja oli kiinnitetty ihan jokaiseen metalliosaan. Plääh. Niitä saapi nyt sitten poistella. Katosta poistin raapimalla jo ennen asennusta, koska muuten ne jäisi paikoilleen.

***********

Kalustukseen hankittiin uutena musta polyrottinkinen pöytäryhmä. Tuoleissa on tosi mukava istua.


Kaarevapintainen penkki löytyi ennestään. Aarnion Puppy tuotiin sisätiloista kesäksi ulkoilemaan.


Rakennustyömaan jätetavarasta tehtiin pöytätaso. Neljä kevytsoraharkkoa pystyyn ja paksu lankku päälle, joka maalattiin tummanharmaaksi.


Kasvihuoneessa ei juuri ole vielä kasveja. Yksi amppelitomaatti, vähän salaattia, basilika ja timjami. Sekä kukkia: äitienpäivälahjaruusu, lumihiutale, 3 pelargonia, pari tuoksuhernettä ja dahlia.


Ympäristöäkin kohennettiin kesällä 2011. Taustalle istutettiin pensasaitaa, pensaita (ruusuja ja angervoja) sekä tehtiin pari tummanharmaaksi maalattua sermiaitaa.
VUOSI  2 0 1 2


Kasvihuoneessa kasvaa muutama yrtti (oregano, timjami, basilika ja stevia), kurkku, paprika, muutama tomaatti ja ananaskirsikka.


Uuden hyllyn ostin kirpparilta. Hyllykössä on lasiset tasot ja rautainen kehikko. Se sopii tosi hyvin kasvihuoneeseen. Taakse virittelin verhon näkösuojaksi sekä aurinkosuojaksi.Kurkut kasvatin itse siemenestä ja ne siirrettiin kasvusäkkiin. Mutta kärsivät kylmistä öistä ja lopulta henkiin jäi yksi kitukasvuinen.Kesäkurpitsa vietti hetken aikaa kasvihuoneessa, kunnes pääsi kasvimaalle omaan paikkaansa.


Kurkku tuotti yhden kurkun, mutta kärsi kesäloman aikana kuivuudesta.Ensi kesäksi päätettiin tehdä tomaateille oma kunnollinen kasvulaatikko.


VUOSI  2 0 1 3Löytyi Perfect-matto kasvihuoneeseen.Tadaa! Tomaattien kasvulaatikko. Vielä ilman maalia.Tämmöinen ilmaiseksi saatu kynttiläkruunu asennettiin kattoon.


Kasvihuoneen ympäristökin täydentyi hieman. 
Kasvihuoneen pyöreää muotoa on pitkälti toistettu puutarhassa.

VUOSI  2 0 1 4VUOSI  2 0 1 5

Vanhoista siemenistä kasvoi vielä hienosti samat tomaatit kuin viime vuonna.
Sängylle saatiin kierrätysmateriaalista vaneri ja patja sekä patjalle ompelin kankaan päälle.V U O S I   2 0 1 6

Tänä vuonna kasvihuoneessa ei viljelty mitään.
Siivosin huoneen keväällä, pestiin lattia painepesurilla ja petsasin sen sisäpuolelta kelonharmaalla.
Vähän vaihdoin järjestystä. Mutta ihan oleskelupaikkana huone oli tämän kesän.
Enemmän tehtiin hommia kasvihuoneen ympäristössä. Saatiin kivetettyä edusta pihakivillä ja kasvihuoneen toisen reunan sain tehtyä mukulakivipinnalle. Ensi kesänä tarkoitus jatkaa myös kasvihuoneen ympäri samalla teemalla.

VUOSI  2 0 1 7

Kasvihuone myytiin pois.
Terassin taustalle naputtelin mukulakivet kiinni ja terassin öljyttiin keloharmaaksi.