13. kesäkuuta 2010

Viikonlopun työmaan saldoa

Meillä alkaa olla jo sivupihakin hyvällä mallilla. Päätettiin vielä tilata yksi kuorma hiekkaa lasten leikkipaikalle. Tilataan seulottua hiekkaa (eli ns. turvahiekkaa). Jousikiikku on saatu jo paikoilleen ja ympärillä on multa-alueet jotka on jo tasattu ja kivet ja risut poistettu. Nurmikon siemenkin olisi ostettuna, mutta lupailee vesisadetta vasta ensi viikon perjantaille, ei huvita alkaa kastella koko aluetta. Nyt jo kastellaan takapihan pienempää aluetta johon siemenet heiteltiin viikko sitten.

Alla kuvassa yläkuvissa nykyinen tilanne, tuosta multapinnasta ei tosin saa otettua kuvia, joissa jotain näkyisi kun kaikki näyttää samalta. Alla on sitten alkukesäkuun tilanne samalta alueelta. Trampoliini on väliaikaisesti muualla että saadaan asennettua kuvassa näkyvä liukumäki sekä kahden keinuttava keinu paikoilleen. Ensi keskiviikkona tulisi kone siis jatkamaan.Takapihallakin on tapahtunut sitten kesäkuun alun. Konehan kaivoi alakuvassa näkyvät pyöreät kuopat ja työsti samalla ympärillä näkyvän multa-alueen. Sitten sattuikin niin että koneella ei enää takapihalle päässyt ja me kun mentiin tilaamaan täysperävaunullinen 0-8 hiekkaa/soraa (jota oli yhdessä kippauksessa 18 tonnia). Täytyihän se hiekka saada tilatulle paikalle. Mies se sitten kahden päivän aikana siirsi kottikärryillä tuon 18 tonnia takapihalle. Juuri noihin pyöreisiin kuoppiin sekä kulkukäytävälle.

Alakuvissa siis tilanne nyt. Samaten terassin alakattokin on edistynyt! Jäi hieman kesken, kun maalattu lauta loppui kesken.Minä taas tämän päivän hääräsin tulevan perenna-pensas-puuistutusalueen parissa. Kivihulluna olin kerännyt "muutaman" kiven talteen ja niitä aloin järjestelemään. Täytyyhän alueella olla hoitokäytävät, samaten vesipostille täytyy olla oikotie.

Hieman isompia kiviä upottelin maahan poluksi ja pienempiä sitten ihan vaan "koristeeksi" ja reunakiviksi taas järkkykokoisia kiviä. No, jaksoi ne vielä kantaa sentäs. Vielä kun taimet saisi ostettua ja istutettua, saattaisi alue näyttää toiselta. Siinä etualalla kasvaa kaverilta viime kesänä saadut jättipoimulehdet, minun lempparikasvejani.


Tässä vielä muutama yksityiskohtakuva kivialueesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!