11. heinäkuuta 2010

Viikonlopun touhuja

Ostin kivan kyltin. Autotallia siivottiin (lue: siivosin) ja sieltä löytyi vaikka mitä kivaa. Autotallista on tarkoitus saada lattia käsiteltyä. Mutta sieltä löytyi tämä alkujaan Cd-levyjä varten tehty hyllykkö. Siihenhän kyltin sai roikkumaan. Meidän talon kiviseinään kun ei viitsi "turhia" nauloja hakata..

Saatiin laitettua miehen kanssa tuohon autotallin päätyyn räystäsalulaudat (oli taas kiva kiikkua katon rajassa). Samalla sai sitten siistittyä tuota autotallin takaseinustaakin. Päätin suurentaa istutusaluettani, koska muuten käytävästä olisi tullut hillittömän leveä. Eli raukat kuunliljat pitäisi sitten vieläkin siirtää..

Autotallista löytyi myös minun sammakkoprinssit.


Meillä oli myös puusavotta. Appiukko kävi halkomakoneen kanssa ja niin vain pöllit halkesi. Näitä varten sitten mies kehitti pari kehikkoa, jotka molemmat on noin 2 neliön kokoisia pohjaltaan. Nyt on sitten pinottu noin 7 kuutiota halkoja ja vielä pöllejä odottaa halkojaansa, joka saapuu huomenna.


Kaivinkone kaivoi meille myös kuopan tontin takalaidalle, jonne kerääntyy ihmeesti vaan vettä, vaikka kuin kuivaa on muuten. Tästä on sitten pumpulla nostettu vettä (likaista sellaista) meidän 1000 litran säiliöön.

Tuossa yllä vielä yksi koivu, jota on yritetty pelastaa maantäytöltä. Näille kuopille pitäisi jotain kehittää. Tuossa kiviröykkiössä ei myöskään ole vielä mitään järkeä, sillekin pitäisi jotain kehittää.

Kukkiihan meillä sentäs jotain! Tontin laidalla maitohorsmat ja nokkoset, huopaohdake ja tuo ihana sininen kukka, jolle en nyt muista nimeä. Saniaiset rehottaa, enkä uskalla niitä siirtää penkkiini..

Hillat kukki kauniisti, mutta ainoa raakile on kuvassa minkä löysin. Taitaa tontin kuivatus tehdä tepposensa näille, vaikka niitä röykkiöittäin kasvaakin.


Leikkipaikalle saatiin pöytäryhmä paikoilleen. Lappsetin tuotantoa tämäkin. Tosin maksaa noin 650 euroa, meille vaaaaaan murto-osan. Kiva väripilkku leikkipaikalle. 


Ja onhan sielläkin kukassa äidiltä tuodut tosivanhat liljat. Kirkuvan punainen.
Luultavasti ruskoliljat aloittelee kukintaa kohta. Hyvin siis jaksavat siirrosta ja jakamisesta huolimatta.

3 kommenttia:

 1. Oottepa taas olleet ahkeria ihan hengästyttää.Täällä pääkäupunkiseudulla mittari vedellyt kolmessakympissä ja melkein kiitän että olen ollut töissä ilmastoidussa tilassa,minkäänlainen raadanta ulkona olisi kuollettavaa tälläisessä helteessä.Toivottavasti Roissa ei ole ihan yhtä hiki että jaksatte jotain tehräkki.

  VastaaPoista
 2. Täällä on sopiva +25 astetta varjossa ja kivasti tuulee, niin ei haittaa työntekoa.
  Mutta kiva se on olla lomalla, koska meidän toimistossa ei tod. pelaa ilmastointi..
  Toivottavasti ensi viikolla ei siellä enää ole hellettä, kun suuntaamme nokkamme sinne syvään etelään :D

  VastaaPoista
 3. Puutarhassa kyltillä varustettu hyllykkö on kerrassaan mainio. Ja tuohon vettä pulputtavaan kaivantoonhan pitää tehtailla lampi tai suihkulähde;) Innolla odottelen jälleen mitä ihanuuksia saat aikaan

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!