11. syyskuuta 2010

Mullan kärräämistä ja suunnittelua.

Meidän kasa on pienentynyt. Mies siitä on kärrännyt multaa toisaalle PAL-JON ja minä sitä sitten tasoittanut.

Tänään jäin hetkeksi yksin kotiin niin aloin muotoilla tontin etukulmaa. Se on alue, mikä näkyy ensimmäisenä kun meille tullaan. Kuva alla on otettu tieltä päin.

Heräsi ajatus, josko laittaisi matalan muurin tuohon etukulmaan. Tämä riippuu tietysti mihin asti laittavat asvaltin. Asvaltti puuttuu meidän tontin edustalta, koska tietä on jatkettu kun meidän tontit kaavoitettiin. Alunperin tällä tiellä on ollut taloja vain tien pohjoispuolella ja meidän puolelle oli kaavoitettu puistoaluetta ja ryhmäviljelypalsta tuonne tien alkupäähän. Viitisen vuotta sitten kaupunki halusi lisää tontteja ja kaavoitti meidän tien eteläpuoleisen alueen 6 tontiksi, joista kaksi pienintä on vielä rakentamatta.

Mutta siis ajattelin että matala muurikiveys tulisi tuohon nyt tasatun multa-alueen etureunaan ja istutusalue nojaisi sitä vasten. Ajattelin myös jos asvaltti ei ulotu aivan tuohon meidän tonttirajaan asti, niin muurikiveyksen etupuolelle voisi istuttaa jotain kivaa perennaa. Olisi sitten kiva sisääntulo meille.

Tontin nurkkakeppi näkyy alla kuvassa ihan oikeassa alanurkassa.


Meidän ja rajanaapurin välinen raja on hieman tasoittunut, kun multaa on kärrätty rajalle. Tähän siis ensi vuonna istutetaan ainakin isotuomipihlajaa. Vähän on harkinnassa josko jotain angervoa istuttaisi tähän autotallin kohdalle, tulisi moni-ilmeisempi raja-aita.

Alla olevassa kuvassa näkyy tuollainen "uloke" rajalla olevasta mullasta. Siinä nököttää pojan pikkuinen traktorikin. Tähän olen myös ajatellut matalaa muurikiveystä. Sillä rajattaisiin kaksi aluetta toisistaan. Tienpuoleisella alueella on peräkärryn säilytyspaikka ja muuri-istutuksen toisella puolen tulee sijoittumaan matontamppausteline ja pyykkiteline.

Multaa on siis kuvassa vaan laitettu jemmaan.


Multa-alue jatkuu takapihalle asti. Koivujen väliin tulee siis isotuomipihlaja-aita lähimmäksi rajaa. Multa-alue on melko leveä. Olen ajatellut isotuomipihlajan eteen istuttaa jotain muutakin pensasta, niin aidasta tulee monipuolisempi ja tarkoitus on poistaa pikkuinen nurmikaistale tuosta joskus kokonaan ja korvata alue kasveilla. Mutta ei raha vaan riitä heti ostamaan kaikkia nurkkia täyteen kasveja..

Sorapinnalle kun oli ajateltu sitä pyöreää kasvihuonetta/huvimajaa ja toiselle pyöreälle sora-alueelle istuskelualuetta.


Tälle alueelle siis tulee kuivaus-tamppaustelineet. Niiden maanpinta ei olekaan enää kysymysmerkki. Pitää vaan 0-8mm soraa tilata tasoittamaan alue. Ostin tutulta hänen vanhat pihakivet. Vaikka kivimalli onkin sitä mitä "inhoan", niin otin silti, koska tämä nyt vaan tulee tähän autotallin päätyyn.

Eli kivenä on ns. Uni-kivi. Napapiirin betonin Siro-kivi harmaana.


Multaa on tosiaan niin paljon, että ollaan kuskattu sitä jo kasvimaallekin. Tämä alue taitaa olla monenmonenmonen monen vuoden projekti. Ei niinku yhtään kiinnosta laittaa tuota rytöläjää kuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!