4. syyskuuta 2010

Yksi projekti taas valmis

Ensi kevään kukkaloiston (?) lupaavat sipulit saapuivat. Viherpeukalot aloittivat postituksensa näin pohjoisesta ekana. Tilasin yhdessä tuttujen kanssa pienen pahvilaatikollisen verran sipuleita (pullaa, poikani sanoin).

Minä istutuin maahan seuraavia.
Leikkipaikan penkkeihin kerrottu pinkki tulppaani 'Angelique' (10kpl), keltaista tulppaania 'Golden Apeldoorn' (10kpl) sekä liiloja ukonlaukkoja (5kpl).
Takapihan penkkiin istutun puolet liiloista ukonlaukoista (5kpl), pinkkejä tulppaneja 'Royal Ten' (10kpl), valkoisia liljatulppaaneja 'White Triumphator' (10kpl) ja liilan ripsureunatulppaani 'Blue Heron' (10kpl).

Vielä odottaisi istutusta helmililjat (50kpl) ja idänsinililjaa (50kpl).


Meidän 3-vuotias poika on jo 105cm pitkä, joten alkoi tämä Stokken "pinnasänky" käydä hieman ahtaaksi.

Joten projektin alla on ollut kunnostaa pojalle uusi sänky. Isän kotitalolta yhdessä nurkkakaapin ja sohvasängyn kanssa kiikutin peräkärryssä päästävedettävän puusängyn. Isänikin on siinä nukkunut. 

Sänky oli aika huonolla hapella. Osoittautuihan se kohta 90 vuotta vanhaksi! Mutta hieno siitä tuli.

Sänky on siis isäni isän ja hänen ensimmäisen vaimon häälahja. Häälahjoja oli kaksi, mutta kaksi kertaa Karjalasta evakkoon lähtiessä ei toinen ole pysynyt ehjänä. Häitä vietettiin 4.6.1922! Sängyllä on parin vuoden päästä juhlapäivä!


Vanhaa sänkyä ei raaskita myydä eteenpäin, koska se on kovin arvokas (~800€), joten siitä ei ikinä saisi omiaan pois. Mutta onneksi se on todella monikäyttöinen. Vielä jos ostaisi pohjaan lisäkappaleen, saisi siitä vaikka sohvan. Mutta lapsethan keksi siitä jo vaikka ja mitä hauskaa; junan, laivan, kioskin, pöydän ja tuolin, majan..

3 kommenttia:

  1. Kiva, kun kuvasit ja kerroit vanhasta sängystä. Hieno tuli. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Se on mulle erityisen arvokas :)

    VastaaPoista
  3. Mulle ei ole tullu vielä Viherpeukaloiden tilausta ja kauhulla odotan kun en muista mitä olen tilannu.Sieltä varmaan tulee viissataa sipulia ja taas kiroan itseäni et oliko pakko.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!