22. heinäkuuta 2011

Haaveet toteutuu :)

Hiphei hurraa!

Yksi toiveeni toteutuu.


Ei tosin tuollainen vaahtera, vaan vanha pihakeinu. Ilman katosta, ilman pehmustettuja istuintyynyjä, vaan metallinen runko ja puinen keinuosa.
(kuva on napattu täältä)


Meille saapui tänään kaksi lavaa Napapiirin betonin Ratamo-kiveä lisää.

Sitten sain lisättyä kasveja etupihan nurkkaukseen. Siirsin toisaalta lisää huiskunauhusta, joka vähän nuupottaa päätään, kuunliljoja, lehtosinilatvan, poimulehteä ja metsäkurjenpolvea. Täytyy odotella nyt sitten roskalaatikon kehikon tekoa ja katsoa sitten mitä vielä laitetaan.


Yläkuvassa: Pikkuiset virpiangervot (jotka toiv. ensi kesänä ovat jo 1,5m korkuisia vähintään), niiden sivulla huiskunauhukset ja kuunliljaa. Pikkuiset irtokivet poistan aikanaan tuosta.


Ja yläkuvassa taas ne 6 norjanangervoa taustalla ja kivien ympärillä istutetut kuunliljat, poimulehti, kurjenpolvet ja lehtosinilatva.

Kuunliljat on tosi helppoja lisätä. Mulla ei juuri ostotaimia ole kuin raitaiset ja vähän harvinaisemmat. Veljen vaimolta sain viime kesänä hämykuunliljaa ja sitä olen nyt jakanut jo useampaan uuteen taimeen.
Yleensä tosin suositellaan että alkukeväällä kukkivat jaettaisiin loppukesällä ja loppukesällä kukkivat taas alkukesällä. Mutta näissä nyt ei juuri ollut kukintoja.


Taimi kumolleen ja lapiolla vaan läpi juuriston.Nämä jaoin vielä toiseen kertaan joten sain yhdestä taimesta neljä uutta taimea :)


1 kommentti:

  1. Oih ja mie sen vaahteran haluaisin mutta ei täällä pohjoisessa kasva mittapuussa joka on lapsuuskotini pihalla.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!