7. elokuuta 2011

Roska-aitaus tekeillä

Käytiin tänään mutka Kodin Terrassa, kun päätettiin hankkia tytölle isompi koulupöydän taso ja maalia siihen. Samalla ostettiin sitten muutama neliö pihakiviä. Eli sain tämän käytävänkin loppuun. Vielä pitäisi halkaista kivet päätyihin ja hankkia päätyyn viisteinen reunakivi.


Mies alkoi aamulla tehdä roskalaatikolle kehikkoa.


Viimeistely, maali ja yksi seinä jäi uupumaan :)


Mulla on mielessä yksi juttu tuohon kadulle päin olevaan roskakatoksen seinämään..


Tosiaan, vielä viimeistely ja maalaus pitää tehdä sekä pohjalle pitää latoa kivet, mutta nyt ei jaksa. Tilaa jätettiin mahdolliselle kompostorille ja nyt, väliaikaisesti, roskalaatikon viereen ajateltiin sijoittaa pyöriä.Uusia Sirokiviä ostettiin myös 60kpl jatkoksi peräkärryn eteen. Ja hyvin laskettiin kun taisi muutama olla ylimääräinen. Hyvin huomaa vanhan kiven ja uuden kiven sävyeron, mutta eiköhän se tasoitu tuosta.


Aamusta kitkin rikkakasveja ja vähän jäi vielä työsarkaa.Tähän ruusujen eteen siirsin muutaman japaninkuunliljan poimulehtien seuraksi, jotain siitä vielä puuttuu ja ensi kesänä lähtee nurmikko ruusujen edestä.


Ja ensi kesänä on haaveissa hankkia pyöreä kiveys kasvihuoneen viereen.


Mun pitää näyttää kuinka hieno terassin alakatto meillä on :) 
Pakko näyttää, kun melkein koko päivän niska kenossa sitä maalasin.


6 kommenttia:

 1. Komea on alakatto, ja muutkin rakenteet :) Ja tuota kivienlatomista kannattaisi tehdä maksua vastaan toistenkin pihoilla, niin näppärästi se tuntuu teiltä käyvän...!

  VastaaPoista
 2. Oletko laittanut suodatinkangasta tuonne istutusten väliin? Vai kitketkö kaiken rikkaruohon heti, kun ilmaantuu?

  Itsellä on pihan reunassa myös multa-alue, joka pohdituttaa hieman.

  VastaaPoista
 3. Geranium: Huh! Ei kiitos, ei käy kateeksi kivilatojan ammatti.

  Vilma: Ei ole suodatinkankaita, eli pyrin kitkemään käsin sitten kun rikkakasveja huomaan. Tämä on mulle sitä "omaa aikaa" ja tykkään siitä. Itse en tykkää enkä käytä myrkkyjäkään.
  Ne kasvit joiden tiedän leviävän villisti pyrin istuttamaan paikkaan jossa ne sitten saakin levitä rauhassa. Rentoakankaali oli yksi, jonka istutin ja hoksin vasta myöhemmin kuin innolla se levisi ja siirsin oitis toiseen paikkaan.

  VastaaPoista
 4. Vilma: Sun blogiin en pysty kommentoimaan. Tiä sitten temppuileeko tämä taas vai mitä, mutta kokeile laittaa kommentointi tämmöseksi ponnahtavaksi ikkunaksi.

  VastaaPoista
 5. Mari:Kyllä sinne on eilen juuri kommentoitu. Täytyy yrittää keksiä, mistä tuollaisen ponnahtavan ikkunan saan aikaiseksi.

  VastaaPoista
 6. On muuttunut hurjasti teidän piha tän kesän aikana, on ollut mukava seurata sen vaiheita.. Ja hieno on tullut.. Ootte tooosi ahkeria, aina valmistuu jotain kun tänne kurkkaa..

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!