16. kesäkuuta 2013

10-vuotishääpäivän puu

 
 Tarhakurjenpolvi
 
 
Keltapäivänlilja


Koivuangervo (huomaa pieni pörriäinen ;) )
 

Lumipalloheisi. 
 
Siinäpä tällä hetkellä kukkivat, jos ei lasketa niitä jotka on jo aiemmin aloittaneet.
Minun pienessä puistosyreenissä on ihan ensimmäiset nuput ja vain yhdessä syreenissä, muut neljä vaan kasvattaa oksia jos niitäkään :/ Tuntuu että ne junnaa vaan paikoillaan.

Me haettiin miehen kanssa kaksistaan tänään minun vanhempien meille antama lahja, meidän 10-vuotishääpäivän kunniaksi riippapihlaja. Hyvin se autoon sisälle mahtui :D


 
Se sopii omaan paikkaansa hienosti.

Tänään kiusasi kaiken maailman pienet lentävät ja niitä oli vähän liiankin kanssa välillä. Mutta offilla selviää. Mäkärät on näemmä kans heränneet henkiin :/
Näitä heinäseipäitä laittelin taas pystyyn, jatkoksi kasvimaan edustan heinäseiväsaidanteelle. On nää vaan hienoja, kun jäkälääkin jo osassa kasvaa. Hienosti kelottuneita.


 
Siihen ne sijoitin, 9 kappaletta. Tuli vähän näkösuojaa työkaluille. Viisi on edessä ja nelkä takana. Huono oli vaan työskennellä kun liiterin nurkalla pesivät västäräkit teki syöksylentoja kohti. Kohta sieltä kait poikaset lähtee jo omille teilleen, niin ne jo kurkkii kattotiilien ja räystäslautojen välistä ulkomaailmaan.
 
Lauantaina tehtiin pikainen maakuntamatkailu Ylitorniolle, miehen kotipuoleen. Tytär on siellä ollut lomailemassa viikon anoppilassa, Fammulassa. Maisemat on hienot ja vaikea ymmärtää että se Ruotsi tosiaan on tuossa "kivenheiton päässä".


 Anopilla on rehevä puutarha ja paljon ruukkuja. Vähän sellainen Välimeren tunnelma.

 
Matkalla kotiin näppäsin muutaman kuvan auton kyydistä.
Tupasvilla kukki täysillä, suot oli aivan valtavan ihanan näköisiä.

 
Ja tuskin yhtään reissua saa tehtyä ilman näitä kavereita.

 
Ternujoen ylittää näin upea kevyen liikenteen silta. Kemijoki on taustalla.


 
Ja takaisin Rovaniemellä :)

5 kommenttia:

 1. Mahtava idea tuo seipäiden laittaminen noin lomittain!! Ei tarvitse kuin maahan vaan iskeä, nainenkin saa helposti itse tuon tehtyä, ei tartte aina riskata apuja;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ne saa kätevästi maahan :) Tosin jos on isompi kivi edessä :D

   Poista
 2. Puu on aina jotenki niin hieno lahja! Pitkä ilo ja kaunis symboli :)
  Mullakin syreenit kasvattelee lehtiä. Joku vuosi voi hyvin mennä, että ne juurtuu kunnolla ja vasta sitten kasvu ja kukinta on huimaa. Sitä kesää odotellessa :)

  VastaaPoista
 3. Pitkäikäinen lahja, on tuo puusi. Hyvän paikan olet sille valinnut! Mukavaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!