3. syyskuuta 2013

Syyskuu ja Tornion Hallituskatu

Tässäpä minun nurmikko.
Tämä on pelikentälle varattu alue ja nurmikon kesto on todellakin testattu, eikä kestänyt. Varmaan se tekonurmi pitää tähän laittaa ensi kesäksi. Joka ikinen päivä koko kesän ajan (ainakin melkein) tässä on pelattu jalkapalloa. Viimeksi tänään neljä poikaa ja mies pelasi innosta hehkuen.
Saavat pelata.
 


 
Vielä on kesää jäljellä, voisi sanoa. Mulla kukkii kesäkukatkin vielä ihan hyvässä voimissa.
Ruskan sävyjä löytyy mm. pihan ainoasta pihlaja-angervosta, mesimarjasta ja juhannusruususta.
Kasvimaallakin riittää vielä poimimista. Avomaankurkkuja tulee koko ajan, hernettä ja salaattia samaten. Porkkanoita on kiskottu muutamia ylös.
 
*************
 
Kävin viime sunnuntaina tytön kanssa naapurimaassa Ikeassa ja ajettiin taas kerran Tornion keskustan kautta. Ihan pakko joka kerta käydä ajamassa ja kuvaamassa Hallituskatua.
On se vaan niin hieno!
Ja upeaahan on nähdä oman suunnitelman toteutuminen todeksi.


 
Viivakoodisuojatien, roomalainen ladonta, graniittipaasikivet ja graniittiset noppakivet.
Graniittisista istutusaltaista piti erikseen mitata kaarien säteet ja kulmat. Ne kasattiin ensin tehtaalla valmiiksi altaiksi, että olisivat täysin sopivia paikkaansa ja onhan niiden kaaret ihan kunnossa :) 


5 kommenttia:

  1. Kaunis katuosuus. Kauniita ovat myös kukkasi ja ihailin erityisesti noita upeita silkkikukkia.

    VastaaPoista
  2. Upea suojatie! Hienoa, että kaupunkikuvaa raikastetaan ja uudistetaan istutuksilla! Kukkapenkeissäsi on tosi hienot nuo mustat kivireunukset!

    VastaaPoista
  3. Minustakin tuntuu että ahkeraliisa alkoi kasvaa ja kukkia yhä vain komeammin mitä syksymmäs mennään. Onhan nyt ollut niin lämpimiä päiviä että innostuvat vain uudestaan.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi!