12. huhtikuuta 2015

Taimikasvatusta

Eikös olekin valloittava kuva.Alkoi taas kasaantua vino rivi purkkeja ikkunan eteen ja tämä taimikasvatus tuntuu vaan kasvavan vuodesta toiseen. Sitten hoksasin (on mulla vähän hitaat hoksottimet) että mullahan on maanmainio taimikasvatushylly takaterassilla. Eikun sisään raahaamaan. 
Siinä sulassa sovussa minun kristallilamppuni kanssa ne nyt viettää aikaansa.


Laitoin tomaattien purkit täyteen multaa. Ensin ne koulin matalahkoon multatilaan ja nyt yritin saada ekat sirkkalehdet upotettua, mutta ei ihan multatila riittänyt. Katsotaan nyt jaksaisiko nämä olla näissä loppuun asti, vai pitääkö maitopurkeista tehdä isommat systeemit, kuten viime vuonna.


Mullaksi ostin nyt uutta (ainakin mulle) multaa. GreenCaren luomutaimimultaa GroBioottia. Aika höttöisen tuntuista se on käsissä, kun vertaa tavismultiin. Mutta katsotaan nyt.


Taimihylly senkun täyttyy. Siirsin köynnökset varjoisammalle ikkunalle, kun tuntuvat venyvän liikaa pituutta ja tomaatit saa tästä kohta siirtyä alas ikkunalaudalle kun korkeutta kasvavat. Keltaiset muuten johtaa punaisia tomaatteja pituuskasvussa. Koulin avomaankurkut (9kpl) omiin ruukkuihinsa ja jättikurpitsan (3kpl) taimet omiinsa. Ne ovat tuossa ylähyllyllä yhdessä punaisten kaunopunahattujen kanssa. Niitä näyttäisi olevan vielä 15kpl elossa, aika hentoisia ovat vielä.Pioniunikot on myös kovin hentosia. Nämä punaiset kaunopunahatut voi jo paremmin, mutta näyttää siltä että 5kpl/purkki on liian ahdas istutus, joten joudun varmaan näitä vielä koulimaan uudestaan. Lisäksi koulin omiin purkkeihinsa vanhoista viimevuotisista siemenistä itäneet kuuelämänlangat.


Vielä olisi tulossa isoköynnöskrassia, ihmekukkaa (itääköhän..), pillisipulia ja purjoa.

6 kommenttia:

 1. Komeat taimet sulla! Kiva kun olet läytänyt Ihan pihalle :D Itselläni olisi tänään edessä mullan lisääminen tomaatin taimille ja vähän olisi siemeniäkin vielä kylvämättä. Omat tomaatit venähtivät 1,5 metrisiksi luiruiksi viime keväänä, ennen, kuin sain ne kasvihuoneeseen... Oli pakko katkaista ne ihan alhaalta, mutta henosti varkaasta sai kasvatettua jatkovarren :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vastavierailulle ja lukijaksi :)
   Mullakin sormet syyhyää laittaa lisää tulemaan, mutta kohta alkaa tila loppua, tai ei ala, mutta joku raja sentäs :D

   Poista
 2. Voi miten ihanaa tämä kevät taas onkaan. Kasvun ihmeitä ja ihanaisia taimia, koulimista ja odottelua. Terhakoilta nuo tomaatinalkusi näyttävät =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina vaan niin paras vuodenaika minustakin. Täällä se tosin tulee vähän liian myöhässä, ainakin mun mielestä ;)

   Poista
 3. Mitä tykkäsit tuosta taimimullasta purkkiin laitettaessa? Minulla oli joukossa isoja puunpaloja ja tuppaita turvetta, en taida ostaa toiste. Paitsi jos muut vakuuttavat, että sain sen huonon pussin ja muilla on ollut priimaa :)
  Kyllä se kevät ja sula maa saapuu teillekin!

  Sini
  www.kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut puunpalasia eikä isompia turvepaloja, mutta yllättävän höttöistä se oli verrattuna tavalliseen taimimultaan. Mutta katsotaan nyt miten alkavat viihtyä :)
   Olisiko sitten osunut maanantai-pussi sulle?

   Poista

Kiitos viestistäsi!